Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guinnessov rekorder

FOTO Grad s najviše mramornih zgrada na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guinnessova knjiga rekorda uvrstila je Ashgabat, glavni grad Turkmenistana, u svoj sadržaj, kao grad s najviše građevina u bijelom mramoru, u svijetu.

Glavni grad Turkmenistana, Ashgabat, nekoć je bio 'crna rupa' te zemlje, a danas je to grad kojeg priznaje Guinnessova knjiga rekorda, kao svjetsku prijestolnicu koja ima najveći broj zgrada i građevina u bijelom mramoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posebna djevojčica Čudo od djeteta: Nevjerojatne sposobnosti dvogodišnjakinje dovele je do Guinnesove knjige rekorda Jedrenjak Royal Clipper - 6 skupocjeno plovilo FOTO Jedrenjak grdosija, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda usidren u Zadru

>> VIDEO Ovu snimku građani Turkmenistana nisu i neće vidjeti!

'Napori na čelu s turkenistanskom vladom da se grad arhitektonski preoblikuje, dostigli su spektakularnu razinu', zaključio je Craig Glenday, glavni i odgovorni urednik Guinnessove knjige rekorda, a prenosi Guardian.

Turkmenistan je zemlja koja ima izlaz na Kaspijsko jezero/more i bogata je rezervama plina, a izgled Ashgabata je vrlo očit primjer kako to bogatstvo ta zemlja koristi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene