Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo...

Grizete nokte? Onda pročitajte OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok jedni ljudi grizu svoje nokte zbog nervoze i anksioznosti, neki to rade isključivo iz navike.

No što ako bismo vam rekli da griženje noktiju sa sobom, osim onih negativnih stvari poput ružnih noktiju, ima i zdrave posljedice na vaše tijelo?

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Ruke su jedan od najizloženijih dijelova tijela na prašinu i bakterije, stoga griženje noktiju nije jedna od najzdravijih navika, no postoji i druga strana. Svaki put kad stavimo prste u usta u tijelo unosimo veliki broj bakterija koje mogu pomoći u razvijanju boljeg imunološkog sustava.

VIDEO Vozač autobusa za vrijeme vožnje uređivao nokte

No, kada se naše tijelo nađe u doticaju s novim bakterijama, počinje producirati antitijela koja spriječavaju razvoj atipičnih bolesti, piše News.

Ista se stvar događa i cijepljenjem protiv gripe kada cijepivom u tijelo unosimo veliku količinu virusa koji tjera tijelo da razvije antitijela koja će nam kasnije biti od velike pomoći u obrani od virusa gripe.

Svakodnevnim griženjem noktiju u tijelo unusimo nove bakterije, a tijelo nam razvija nova antitijela te tako jača naš imunološki sustav. Osim razvoja antitijela, griženje noktiju smatra se jednim od najboljih načina rješavanja stresa.

'Tijekom izloženosti stresu, griženje pravog nokta predstavlja jedan oblik relaksacije i nagrade koji oslobađa od stresa', objašnjava psihijatrica Carol Mathews.

Svakodnevnim izlaganjem stresu, griženje noktiju u svakom je slučaju zdravija navika od pušenja cigareta radi oslobađanja od stresa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene