Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarne životinje

Ova misteriozna morska neman je slijepa i može doći bilo gdje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogu biti veliki kao veliki bijeli morski psi, ali to je jedina usporedba koje imaju s njima.

Mnogi grenlandski morski psi su gotovo slijepi i sretni kada jedu trula trupla. Veoma su uobičajeni stanovnici oceana, ali velika je vjerojatnost da nikada niste čuli za njih, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Slika nije dostupna Dugačko 5 metara VIDEO S kakvog je plovila ulovio ovo pola tone teško morsko čudovište!

Grenlandski morski psi mogu narasti i do 7,3 metara, što ih čini jednim od najvećih riba i najvećima u Arktiku. Otkriveno je kako su bizarni te bi mogli biti veoma važni za ekosustav oceana.

Grenlandski morski psi dolaze blizu površine na mjestima gdje im je voda dovoljno hladna.

Najčešće su viđeni oko Grenlanda i Islanda. Dugo se mislilo da su samo polarne životinje. Ali, viđeni su uz obalu Kanade, Portugala, Francuske, Škotske i Skandinavije. Neki istražitelji misle da žive u mnogim drugim područjima.

Ovako izgleda kada te morski pas ugrize dva puta - objavila slike iz bolnice

'Mogu živjeti bilo gdje, gdje je dovoljno hladno', rekao je Aaron MacNeil, s Australskog instituta za morsku znanost, u Townsvilleu.

Način da vidite grenlandskog morskog psa je da ronite duboko. Primjerice, 2001. podmornica upravljana na daljinu u Meksičkom zaljevu, snimila je grenlandskog morskog psa, na više od 2.600 metara.

Dvije godine kasnije, pilot i znanstvenik iz Oceonografskog instituta na Floridi, bili su prvi ljudi koji su imali bliski susret s ovim morskim psom. Životinja se, naime, sudarila s njihovom podmornicom na dubini od 1.000 metara, u zaljevu Maine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene