Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol Antikrista

Grčka crkva ne želi broj 666 na osobnim iskaznicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka pravoslavna crkva ne želi broj 666, simbol Antikrista u kršćanskoj tradiciji, na osobnim iskaznicama koje se pripremaju.

Crkva, koja nije odvojena od države, 'mora štititi integritet vjere i zato iskaznice građana ne bi smjele ni u kojem slučaju uključivati, ni vidljivo ni nevidljivo broj 666', navodi se u priopćenju Svetog sinoda. Članovi grčke vlade su informirani o konzultacijama u Crkvi i složili su se s opaskama crkvenih dužnosnika te zaključili da će ih uzeti u obzir, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Crkva je upozorila vladu da se namjerava o tome pitanju izjasniti u ime poštivanje osobnih sloboda i preporuka pravoslavne vjere, pošto su vlasti najavile da će uskoro izdati informatizirane dokumente nazvane 'karte građana'. Pravoslavna hijerahija je u prošlosti odlučno borila protiv ulaska zemlje u Schengensko područje i navodila informatičku kontrolu ulazaka i izlazaka u zonu, utemeljenu na formuli '666'.

Broj 666 je broj nesavršenog čovjeka, broj Antikrista. Grčka pravoslavna crkva je svojedobno prosvjedovala zbog masovnog uvođenja bar-koda koji je navodno također zasnovan na formuli '666'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene