Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka pravoslavna crkva ne želi broj 666, simbol Antikrista u kršćanskoj tradiciji, na osobnim iskaznicama koje se pripremaju.


Crkva, koja nije odvojena od države, 'mora štititi integritet vjere i zato iskaznice građana ne bi smjele ni u kojem slučaju uključivati, ni vidljivo ni nevidljivo broj 666', navodi se u priopćenju Svetog sinoda. Članovi grčke vlade su informirani o konzultacijama u Crkvi i složili su se s opaskama crkvenih dužnosnika te zaključili da će ih uzeti u obzir, dodaje se u priopćenju.

Vezani članci Mons. Zlatko Koren Ove godine slavlje Velikog petka, ali i Uskrsa bit će na drugačiji način: ''Naučili smo koliko nam redovite stvari mnogo znače'' Kafići na Cvjetnom trgu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Koje nas mjere očekuju za blagdane: Terase ostaju otvorene, nema propusnica, ali moguće nove mjere za Grad Zagreb i još tri županije?

Crkva je upozorila vladu da se namjerava o tome pitanju izjasniti u ime poštivanje osobnih sloboda i preporuka pravoslavne vjere, pošto su vlasti najavile da će uskoro izdati informatizirane dokumente nazvane 'karte građana'. Pravoslavna hijerahija je u prošlosti odlučno borila protiv ulaska zemlje u Schengensko područje i navodila informatičku kontrolu ulazaka i izlazaka u zonu, utemeljenu na formuli '666'.

Broj 666 je broj nesavršenog čovjeka, broj Antikrista. Grčka pravoslavna crkva je svojedobno prosvjedovala zbog masovnog uvođenja bar-koda koji je navodno također zasnovan na formuli '666'. (Hina)