Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 1.506 Hrvata tražilo je od Google svoje 'pravo na zaborav'. Rijetkima je to pošlo za rukom.


Otkako je u svibnju ove godine Europski sud pravde građanima dozvolio 'pravo na zaborav' i Googleu odbio žalbu, ovaj internetski gigant zatrpan je zahtjevima za brisanjem URL-ova.

Vezani članci Dom zdravlja Osijek U Hrvatskoj 867 zaraženih, ozdravilo 67 ljudi. Objavljeni novi podaci po županijama Policija provjerava propusnice Pet osoba iz Virovitičko-podravske županije prijavljeno zbog širenja lažnih vijesti o koronavirusu na društvenim mrežama

Prema presudi iz svibnja poveznice koje su nebitne i zastarjele trebaju biti izbrisane na zahtjev fizičkih osoba. Tužbu protiv Googlea podnio je Španjolac Mario Costeja González koji se žalio što se na mrežnim stranicama pojavljuje podatak o dražbi njegove kuće koju je on ipak uspio zadržati i smatra da je Google time prekršio njegovu privatnost.

Revolucija u Googleu: Mora brisati podatke korisnika!

Samo prvi dan nakon presude Google je zaprimio 12.000 zahtjeva za brisanjem, a ukupno im se javilo 146.357 osoba sa zahtjevima za brisanje više od pola milijuna URL adresa.

Ni Hrvati nisu propustili priliku te je 1.506 osoba zatražilo uklanjanje 4.765 web adresa. Njih čak 74,2 posto je odbijeno, odnosno, uklonjeno je 1.038 URL-ova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook