Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pixie, štene graničnog kolija staro tek osam tjedana, uči jezik znakova nakon što je njezina vlasnica otkrila da je rođena gluha.


Australka Liz Grewal iz Coffs Harboura već šest godina radi sa svojim gluhim psima. Najmlađa Pixie već je prepoznati koja je 'ručna komanda' za sjesti, pustiti igračku i doći, piše Australian Sunday Telegraph. 

Vezani članci Subotica - 1 Bunjevački je postao službeni jezik u Subotici, Plenković poručio: ''To je pokušaj slabljenja identiteta hrvatske manjine u Srbiji'' Trg svetog Marka, ilustracija KVIZ: Provjerite jeste li ''dotepenec'' i razumijete li ove izraze koji se koriste u Hrvatskoj i okolici

'Psi razumiju naš govor tijela i geste koje im pokazujemo rukama. Oni to 'čitaju' i znaju što trebaju učiniti. Dosljednost i upornost je ključ treninga kod svakog psa, pa tako i gluhog. Iako ih morate trenirati na drugačiji način, oni uče puno brže jer ih ne ometaju okolni zvukovi. Želim da ti psi imaju fantastičan život bez obzira na to što ne čuju i znam da oni to mogu postići', kazala je Grewal te pojasnila kako privlači pažnju gluhih pasa - uz sebe uvijek ima bočicu vode kojom ih malo poprska.