Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japansko istraživanje

Gledajte ih i bolje ćete raditi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raznježite li se kada gledate slike slatkih psića ili malenih bebica? Nova istraživanja japanskih znanstvenika otkrila su da gledanje slatkih stvari izoštruje našu koncentraciju i mentalne sposobnosti. I to za 44%!

Ovo istraživanje objavljeno je pod naslovom 'Power od Kawaii', a kawaii zapravo označuje nešto slatko. Istraživači sveučilišta u Hiroshimi proveli su različite eksperimente čiji su rezultati prikazali da ljudi koji su gledali slike slatkih psića i maca imaju bolju koncentraciju.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Sve se mijenja iz sata u sat Istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako su svi šokovi i preokreti utjecali na građane? Evo što misle o Milanoviću, Plenkoviću i izborima Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

>> Otkriven identitet vlasnice najpoznatijeg psa na svijetu!

Grupe, od ukupno 132 studenta, imala su različite zadatke. Prva grupa je bila bazirana na temelju igrice 'Operacija'. Studenti su pažljivo morali izvući malene objekte iz rupice bez dodirivanja rubova rupe. Zadatak druge grupe bio je pronaći zadani broj iz nasumičnog redoslijeda brojeva u određenom vremenskom periodu. Studenti su zadatke izvršavali dva puta, prije i poslije gledanja 'slatkih' slika, prenosi The Wall Steet Journal.

Studenti iz prve grupe su nakon gledanja 'slatkih' slika svoje zadatke izvršili bolje za čak 44 posto! 'Ovi rezultati ukazuju na to da izloženost ispitanika ovakvim simpatičnim slikama pospješuje koncentraciju i uspješnost u izvršavanju zadataka u određenom vremenu i s posebnom pažnjom', rekli su istraživači sveučilišta u Hiroshimi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene