Fotografkinja Lidija Lolić pretprošle noći boravila na Punta Planci gdje je snimila fotografije mliječne staze koje nas ostavljaju bez teksta.


Hrvatska fotografkinja Lidija Lolić snimila je prekrasne fotografije mliječne staze tokom boravka na rtu Punta Planci koji se nalazi blizu Rogoznice.

Vezani članci Start utrke Mliječna staza (Foto: Mliječna staza) Više od 2300 odraslih i djece: "Zvijezde" na Mliječnoj stazi trčale za majke i bebe UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Dvije i pol tisuće djece i odraslih trčalo za udomiteljske obitelji

Punta Planka, inače rt Ploča najistureniji je dio hrvatskog kopna prema Italiji, a ispred se nalazi jedino otvoreno more i pogled na sunce. To mjesto je poznato po žestokim i nepredvidim neverama.

Za ovaj rt znali su i stari Grci jer su se tamo nerijetko potapali brodovi, iznenađeni promjenom vjetra za lošeg vremena. Zbog toga je taj rt danas posebno zanimljiv i roniocima.

''To je mjesto gdje ispred obale nema otoka nego samo otvoreno more, što je na hrvatskoj obali jako teško za pronaći osim ako se ne zaputite na neki od 'vanjskih” otoka'. Samim tim, ispred vas nema ni svjetlosnog zagađenja od mjesta i ulične rasvjete, a i svjetlosno zagađenje sa kopna se nalazi 'iza leđa', pa je Punta Planka dosta tamna točka, pogodna za astrofotografiju", objašnja Lidija Lolić za Crometo zašto se baš odlučila za tu lokaciju.

Više fotografija možete pronaći na Lidijinoj web stranici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook