Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOP FOTOGRAFIJE TJEDNA

TOP FOTOGRAFIJE TJEDNA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografije koje su obilježile tjedan.

U Francuskoj se prosvjedovalo protiv reforme radnog zakonodavstva, a sve je bilo popraćeno žestokim sukobima s policijom. Na prosvjedima je sudjelovalo nekoliko stotina tisuća radnika i studenata koji se bune protiv prijedloga zakona o radu bilo je i teško ozlijeđenih.

U New Yorku je održana gala večer u Muzeju Metropolitan što je najglamuroznija večer u godini, čak više od one kada se dodjeljuje filmski Oscar. Modni spektakl obilježile su brojne provokativne i neobične kreacije, no najviše reakcija ipak je izazvala otkrivena pozadina kraljice - Madonne.

Do Kube je doplovio prvi američki kruzer nakon pola stoljeća. Krenuo je iz Miamija a na njemu je bilo 700 putnika. Rezultat je to poboljšanja odnosa između Kube i SAD-a, a Kubanci su i više nego oduševljeni dolaskom američkih turista.

Senzacija stoljeća, tako je nazvana pobjeda Leicester Cityja, malog kluba koji se borio za opstanak u engleskoj ligi, a koji je na kraju zasjeo na pobjednički tron pregazivši sve favorite. Naslov prvaka Premier Lige Leicester City osvojio je nakon što je prošlo ljeto na kladionicama imao koeficijent 5000-1 za osvajanje naslova. Fanovi oduševljeni.

U Rusiji su svečano obilježili 1. maj, a predstavnici Komunističke stranke za tu su prigodu izvukli i Staljinov portret kojeg su nosili ulicama Moskve.

Još su neki portreti diktatora obilježili tjedan, no s obzirom da se ovaj put radi o Sjevernoj Koreji, ništa čudno. Na zgradi u kojoj se održava okupljanje vladajuće stranke, najvažnije u posljednjih 40 godina, osvanule su ogromne fotografije Kim Il-Sunga i Kim Jong-Ila, djeda i oca aktualnog vođe Kim Jong-una.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fotke tjedna Vizualna poslastica: Mamutski val, zrcala beskonačnosti, nebeski let na skijama... Slika nije dostupna TOP FOTOGRAFIJE TJEDNA

Predsjednici Gabona i Kenije zapalili su najveću lomaču u Nacionalnom parku Nairobi sačinjenu od slonovače zaplijenjene od lovokradica. Ukupno je spaljeno čak 100 tona slonovače.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene