Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plakatima oblijepljenima po gradu vlasnici većinom traže svoje izgubljene kućne ljubimce. No po New Yorku su osvanuli plakati na kojima se traži nestali jednorog.


Mitsko biće opisano je kao prijateljska ženka, a nudi se i nagrada, ali ne novčana, nego u obliku osmijeha. Plakati su djelo slikarice Camomile Hixon.

Vezani članci Zračna luka Franjo Tuđman - 1 Treću godinu zaredom: Franjo Tuđman najbolja zračna luka u Europi u 2020. u grupi od 2 do 5 milijuna putnika Irena Žilić Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off: "Drago mi je da sam imala priliku biti dio toga"

'U vožnji podzemnom željeznicom uvijek sam vidjela samo depresiju. Kao umjetnica sam pomislila kako bi bilo lijepo da uspijem barem jednoj osobi izmamiti osmijeh. Jednorog nije povezan ni sa rasom, ni sa religijom. Ako uspijem šačicu poslovnih ljudi s Wall Streeta natjerati da pomisle na jednoroge, uspjela sam', rekla je Hixon.

>> U talijanskom parku prirode viđen jelen-jednorog

Uz pomoć prijatelja postavila je oko 2 tisuće plakata, a u tu svrhu postavljena je i internetska stranica: missingunicorn.com. Iz cijelog svijeta dosada je primila oko 3 200 poziva.