Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad tlo pod nogama popušta...

Na 103. katu tornja oblio ga hladni znoj - Staklo je počelo pucati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina turista u Chicagu iz Kalifornije doživjela je prizor poput onih iz noćnih mora. Stajali su na Skydecku unutar tornja Willis, kad je staklo pod njihovim nogama počelo pucati.

Alejandro Garibay zajedno s obitelji je htio počastiti se panoramskim pogledom na Chicago sa staklenog Skydecka u tornju Willis te se čak i našalio s osobljem oko sigurnosti staklenog poda. Uskoro ga je oblio hladan znoj.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek u chicagu Obuljen Koržinek: "Meštrovićev Spomenik Indijancima vrhunsko umjetničko djelo" Slika nije dostupna "Čisti kriminal" U luksuznoj trgovačkoj četvrti u Chicagu masovna pljačka: Ranjeno najmanje 15 ljudi, više od 100 uhićenih

"Oni su mi u šali i samouvjereno odgovorili da je neslomivo pa smo jednostavno ušli unutra", rekao je Garibay za NBC. Dok su stajali na staklenom podu Skydecka, Garibay je začuo pucketanje stakla, a kad su to prijavili osoblju, savjetovano im je da izađu iz staklene prostorije.

FOTO Zapanjujući pogled hrvatskog biskupa sa 103. kata

"Kad smo izvadili mobitele kako bi snimili što se dogodilo, zatražili su od nas da odmah odemo", rekao je Garibay.

Glasnogovornik Willis Towera reagirao je istaknuvši da je riječ bila o pucanju zaštitnog sloja stakla te da je taj sloj napravio samo ono za što je i dizajniran. Slaba je to utjeha nekom tko stoji na staklu, na vrtoglavoj visini iznad Chicaga. Možda dizajneri nisu razmišljali da pucketanje stakla nije baš umirujući faktor za turiste.

Skydeck se nalazi na 103. katu tornja i na visini od preko 400 metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene