Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem riješen

Nisu svi pješaci isti - Neki od njih dobili su svoju 'posebnu' traku za hodanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U državi čija populacija broji preko 1,3 milijarde stanovnika, ponekad su potrebna jedinstvena rješenja kako bi se riješio problem pješačkog prometa.

U kineskom gradu Chongqingu gradske vlasti su došle na ideju o uvođenju pješačke trake za posebne pješake - one koji vole pisati poruke na mobitelu dok hodaju i ne gledaju ispred sebe. Ideja možda zvuči suludo na prvi pogled, no isto tako bi mogla postati i hit.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije ih propustila Vozačica (71) na pješačkom prijelazu naletjela na dvije žene: Prevezene su u bolnicu Ilustracija prometna nesreća u Polju Krapinskom Muškarac dojurio na parking, udario četiri auta i tri pješaka: Policija objavila detalje

U spomenutom gradu postavljena je probna pješačka traka za one s mobitelima u rukama, koja je ispunjena strelicama za smijer hodanja i upozorenjima.

"Mobiteli, hodajte ovom trakom na vlastitu odgovornost", piše u jednoj traci, dok u drugoj piše "Bez mobitela".

Lokalni dužnosnici napravili su traku kako bi pješake podsjetili da je možda najbolje ne igrati se s mobitelom dok hodaju, prenosi Mashable.

S popularnošću pametnih mobitela, pojavile su se i horde "smartphone zombija", koji bulje u ekrane i tipkaju poruke ili surfaju internetom, dok ih ostali pješaci moraju izbjegavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene