Engleski ribari uspjeli su uloviti neobičnog morskog mutanta - raka s troje kliješta.


Rak kojem su u Blue Reef akvariju dali nadimak 'Claude', završio je u ribarskoj mreži na obalnom području Northumberlanda. Spomenutom akvariju 'Claudea' je donirao ribar Jeff Handyside, prenosi Press Association.

Vezani članci Ribarski brod - 1 Ribarima prijete milijunske kazne: "Ni žena me toliko ne prati" Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Engleska zbog nedostatka radnika skraćuje vrijeme izolacije na pet dana: "Vjerojatno su teški tjedni pred nama"

'Prava je rijetkost da se pronađu rakovi s ekstra parom kliješta. uzrok njihove mutacije može biti uzrokovan promjenama u okolišu, ali i genetskom mutacijom, no nitko to sa sigurnošću ne zna', pojasnila je Anna Etchells iz Blue Reef akvarija.

'Rakovi imaju sposobnost regeneracije izgubljenih udova, ukoliko ih izgube, ili im se oštete u borbi. Može biti i da se regenerativna sposobnost Claudea jednostavno zbunila', zaključila je Etchells.

Ipak, to nije prvi put da je ribar Handyside vidio mutiranog raka, jer je njegov brat prošle godine na istom području uhvatio sličnog raka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju