Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slažete li se s odgovorom?

FOTO Pogledajte ovaj odgovor na pitanje iz matematike učenika 2. razreda osnovne škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki testovi iz elementarne matematike za niže razrede osnovne škole postaju alarmantno glupi, prenose tamošnji mediji. Školarci, međutim, uzvraćaju udarac.

Jedna čitateljica Daily Callera iz San Josea, poslao je pismo s fotografijom odgovora na pitanje iz testa matematike u kojem se traži rezultat zbroja brojeva 17 i 25. Odgovor je napisao njezin sin (7), a odgovor će vas zasigurno nasmijati, jer je dječak dobro odbrusio na postavljeno pitanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija 5,1 PO RICHTERU VIDEO Prilično jak potres pogodio okolicu San Francisca: "Zgrade su se tresle" Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 matematika najveći strah Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet"

U pitanju se traži rješenje zbroja brojeva 17 i 25 (17 plavih i 25 zelenih autića u trgovini igračaka) te da se odgovor napiše matematičkom operacijom zbrajanja, rješenje istakne kvadratićem i da se na kraju obrazloži kako se do rješenja došlo.

Matematički teorem, star 250 godina, mogao bi pronaći MH370?

Evo obrazloženja koje je dječak dao, nakon što je točno rješio matematički zadatak.

"Odgovor sam dobio razmišljajući mozgom i složio sam se s odgovorom koji mi je mozak ponudio"

Pitanje je, kako je čitateljica upozorila, u skladu s propisanim "Common Core" matematičkim standardima, no Yahoo News prenosi kako je navedeno pitanje iz ispita osnovne matematike samo još jedno u nizu sličnih i kako su napisali, "nakaznih" pitanja iz tih ispita.

Od studenog mjeseca 2013. do danas, pojavilo se šest slučajevba u kojima su navedeni problemi s pitanjima iz elementarne matematike.

Na priloženoj fotografiji možete vidjeti učenikov odgovor u cjelosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene