Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki testovi iz elementarne matematike za niže razrede osnovne škole postaju alarmantno glupi, prenose tamošnji mediji. Školarci, međutim, uzvraćaju udarac.


Jedna čitateljica Daily Callera iz San Josea, poslao je pismo s fotografijom odgovora na pitanje iz testa matematike u kojem se traži rezultat zbroja brojeva 17 i 25. Odgovor je napisao njezin sin (7), a odgovor će vas zasigurno nasmijati, jer je dječak dobro odbrusio na postavljeno pitanje.

Vezani članci Prosječne ocjene mature su - trojka Matematika na državnoj maturi strah i trepet, gotovo trećina maturanata ne položi ispit Alexa (Foto: Screenshot) Mama uhvatila sina kako mu Alexa rješava zadaću i uspjela snimiti svirepog mališana

U pitanju se traži rješenje zbroja brojeva 17 i 25 (17 plavih i 25 zelenih autića u trgovini igračaka) te da se odgovor napiše matematičkom operacijom zbrajanja, rješenje istakne kvadratićem i da se na kraju obrazloži kako se do rješenja došlo.

Matematički teorem, star 250 godina, mogao bi pronaći MH370?

Evo obrazloženja koje je dječak dao, nakon što je točno rješio matematički zadatak.

"Odgovor sam dobio razmišljajući mozgom i složio sam se s odgovorom koji mi je mozak ponudio"

Pitanje je, kako je čitateljica upozorila, u skladu s propisanim "Common Core" matematičkim standardima, no Yahoo News prenosi kako je navedeno pitanje iz ispita osnovne matematike samo još jedno u nizu sličnih i kako su napisali, "nakaznih" pitanja iz tih ispita.

Od studenog mjeseca 2013. do danas, pojavilo se šest slučajevba u kojima su navedeni problemi s pitanjima iz elementarne matematike.

Na priloženoj fotografiji možete vidjeti učenikov odgovor u cjelosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook