Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan ulov

FOTO Pogledajte grdosiju koju je dovezao na tržnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
No, s obzirom da nije znao da je riječ o ugroženoj i zaštićenoj morskoj vrsti, kapetan Cai Chengzhu je ulov utovario na svoj kamion i pošao s njim na tržnicu.

Kineski su ribari pomislili kako im se osmjehnula nevjerojatna sreća kada su u svojoj mreži ugledali dvije tone tešku kitopsinu.

No, s obzirom da nije znao da je riječ o ugroženoj i zaštićenoj morskoj vrsti, kapetan Cai Chengzhu je ulov utovario na svoj kamion i pošao s njim na tržnicu, piše Independent.
Nevjerojatne fotografije ovog nesvakidašnjeg transporta objavljene su na kineskoj inačici Twittera, društvenoj mreži Sina Weibo.

Cai je za Shanghaiist ispričao kako vjeruje da je psina zalutala u njegovu mrežu namamljena gomilom riba koje je namjeravala pojesti. Na kraju je i sama postala ulov jer se više nije mogla ispetljati iz nje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Među najskupljima u Europi Cijena još jedne omiljene namirnice otišla u nebo: "Previše, ali što da kažem, trebaju nam" Slika nije dostupna Tajna akcija VIDEO Otkrivena NAJVEĆA klaonica morskih pasa u Kini!

Tajnom istragom konzervatorij WildLife Risk otkrio najveću klaonicu morskih pasa

Svoj slučajni ulov od dvije tone kapetan i posada namjeravali su prodati za gotovo dvije tisuće funta (oko 20.000 kuna) na tržnici u Xiangzhaiju no, nadležne su službe zabranile prodaju s obzirom da je riječ o ugroženoj vrsti.

Kitopsina je najveća morska vrsta, a odrasla jedinka može biti dugačka između 5,5 i 10 metara. Mogu živjeti do 100 godina. S obzirom da je Caijev ulov imao oko 4,5 metara, može se zaključiti da je riječ o mladuncu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene