Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplja na svijetu?

FOTO: Pločica čokolade vrijedna 8.500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebno izdanje popularne Wispa Gold čokolade koje će se u rujnu naći na policama Selfridgesa teško da će privući mnoštvo kupaca. Njezina je cijena naime, oko 960 funti, što je oko 8.500 kuna.

Popularna britanska čokolada ponovno se počela proizvoditi prošlog mjeseca nakon što je na internetu pokrenuta inicijativa pod nazivom 'Vratite nam Wispa Gold' koju je u kratkom roku podržalo više od 22.000 ljudi, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija omiljena poslastica Imate li je kod kuće? Povlači se čokolada, imate pravo na povrat novca Ilustracija proizvodi se od 1908. Popularna čokolada mijenja izgled, obožavatelji zabrinuti

Tony Hadley, pjevač nekad vrlo popularne grupe Spandau Ballet čiji najveći hit nosi naziv upravo 'Gold', izabran je da ovo posebno izdanje Wispa Golda 'dostavi' u londonski Selfridges. Čokolada je pod budnim okom nekolicine čuvara stavljena pod ključ i tjedan dana će biti izložena na odjelu s nakitom.

Vrtoglava cijena od točno 961.48 nije slučajna. Toliko bi naime vrijedila da se radi o pravom zlatu, tj. njezina težina u gramima je pomnožena s cijenom zlata.

'Vjerujemo da je to najskuplja čokolada ikad', rekao je menadžer Wispe Ross Farquhar.

Sav prihod od prodaje bit će darovan u dobrotvorne svrhe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene