Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negdje u Norveškoj

FOTO Ovaj most je po nečemu poseban, doznajte po čemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabran je najbolji novoizgrađeni most u svijetu po dizajnerskom kriteriju. Ne radi se o velebnom mostu ili o nekoj superspektakularnoj lokaciji.

Most Hosea iznad rijeke Suldalslågan u Norveškoj izabran je za najbolji novoizgrađeni most u svijetu prema dizajnerskom kriteriju, a izbor je proveo američki časopis za putovanja Travel+Leisure.

Pročitajte i ovo Sobovi Ruska trava je zelenija Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti" Borbeni zrakoplov F-16 Nakon Nizozemske i Danske Novo pojačanje za Ukrajinu: Norveška treća zemlja koja će donirati zrakoplove F-16 Kijevu

"Rigorozna čelična konstrukcija čvrsta je koliko i stijene za koje je pričvršćena. Efekt otvorenog i zatvorenog prostora iznad brze rijeke i na dužini od 30 metara donosijedinstven i raznolik audio-vizualni doživljaj tijekom prelaska", piše spomenuti američki časopis, čiji uvodnik prenosi The Local.no.

Najbolji grad na svijetu je...

Most su dizajnirali arhitekti Sami Rintala, Dagur Eggertsson i Vibeke Jensen, a most povezuje gradić Sand s obližnjim šumskim područjem.

"To je super. Bile su to fantastične i neočekivane vijesti. To je veliko priznanje projektu i naravno, dobar način za promociju Suldalslågena i Ryfylke. Nadamo se kako će to privući turiste da posjete most", rekao je za NRK Torkel Myklebust, čelnik općine Suldal.

Svečana dodjela nagrade bit će održana 30. siječnja u New Yorku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene