Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po sjećanju sa satova fizike

FOTO: Napravio drveni helikopter koji zaista i leti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski farmer, 20-godišnji Wu Zhongyuan iz Luoyanga, od drveta je napravio helikopter koji može letjeti na visini do 800 metara. Pogledajte fotografije...

Wu je završio samo osnovnu školu, a neobičnu je letjelicu, kaže, napravio po sjećanju sa satova fizike, a malo se 'pomogao' i surfajući internetom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko nije stradao Bujica srušila most preko odteretnog kanala Odra-Sava Slika nije dostupna Nakon zabave Češki turist skočio s mola na glavu i preminuo

'Nemam nikakav dizajn. Još od djetinjstva sam sanjao o tome da se više ne moram penjati po planinama. Želio sam ići u školu u svojoj vlastitoj letjelici', kazao je Wu za Dahe Daily.

Wu je na letjelici od grabovine radio 3 mjeseca, a motor je skinuo sa starog motocikla. Na sve zajedno potrošio je oko 1.600 dolara. Mladićev otac, Wu Xizhao, vrlo je ponosan na svojeg sina.

'On obožava mašine. Cijeli život nešto rastavlja i sastavlja. Mislim da nema aparata u kući kojeg nije barem jednom rastavio', kazao je otac. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene