Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki lovac Rick Dyer i već otprije razotkriveni lažov, kad je u pitanju tema Bigfoota, opet tvrdi da je vidio i ubio to misteriozno biće, za čije postojanje ne postoji niti jedan znanstveno utemeljen dokaz.


Rick Dyer, kontroverzni američki lovac napokon je obajvio fotografiju stvorenja za koje tvrdi da je upravo Bigfoot te da ga je on ubio. Sprema se njegovo tijelo povesti na turneju po SAD-u. No, Dyer ima velikih problema s kredibilitetom kada je u pitanju Bigfoot.

Vezani članci Altamaha-ha dio je folklora u Georgiji (FOTO: Jeff Warren) Lažna uzbuna: Ovo nije leš čudovišta iz Loch Nessa, mit će ipak nastaviti živjeti Slika nije dostupna VIDEO Kamerom napokon uhvaćeno misteriozno čudovište?!

Dyer je medijima dosad kao jedini dokaz za postojanje Bigfoota dao lošu snimku stvorenja, za koje je on tvrdio da je Bigfoot i koje je stajalo ispred njegovog šatora na rubu San Antonija, prenosi Huffington Post.

BIGFOOT pronađen još 2009. godine?!

"Bigfoot je 100 posto stvaran. Tu nema sumnje. Otići ću u povijest zapamćen kao najbolji tragač za Bigfootom na svijetu", rekao je Dyer u veljači 2013. godine.

U tom intervjuu Dyer je rekao kako je stvorenje namamio svinjskim rebarcima, postavivši ih uz jedno drvo te ga je, dok se ono gostilo mesom, snimio mobitelom. Kad se Bigfoot navodno vratio po još, Dyer ga je, kaže, ubio te prebacio na samo njemu poznatu lokaciju.

Dyer nadalje tvrdi kako je ponudio znanstvenicima da provedu testiranja nad tijelom stvorenja, no nikakve podatke o tome nije predočio, ni DNK ni 3D optičke rezultate.

Odgovor na pitanje zašto, možda leži i u blamaži koju je doživio 2008. godine, kad su on i njegov suradnik razotkriveni da su javnosti htjeli prodati priču o tijelu Bigfoota koje imaju i za koje se ispostavilo da nije ništa više od običnog gumenog kostima majmuna.

No Dyer se ne da pokolebati, a tijelo Bigfoota i rezultate testiranja namjerava pokazati na konferenciji za medije koju će uskoro održati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook