Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineska signalizacija

FOTO Je li ovo najgori semafor na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako to izgleda kad 14 semafora koji reguliraju promet na raskrižju strpate na jedan stup, znaju Kinezi.

Na jednom četverosmjernom raskrižju u kineskom gradu Chongqingu, nalazi se na jednom stupu 14 semafora, koji zbunjuju sve oko sebe, od pjšaka, vozača do turista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napisano na kartonu Romantika u magli: Na semaforu u Zagrebu osvanula poruka namijenjena jednoj Ani Slika nije dostupna Policija ga privela S 30. kata bacao novčanice na cestu, ljudi krenuli izlaziti iz buseva i automobila: "Bio je u transu"

>> Biste li prešli cestu s ovakvim semaforom?

Semafor je postavljen u svibnju prošle godine i otad predstavlja objekt pomutnje u spomenutom gradu, na navedenom raskrižju, prenosi portal shanghaiist.com.

Ipak, prometni dužnosnici grada upozoravaju vozače da je semafor postavljen na raskrižje samo kao ukras, jer je ono izgledalo pusto bez ikakve signalizacije. 'Izgledaju jako lijepo po noći, no vozači bi ih trebali ignorirati', dodaje isti neimenovani dužnosnik.

Dakle, radi se o svojevrsnoj instalaciji, no vjerojatno se nađe pokoji vozač, pješak ili turist koji jednostavno stane gledati u 'šumu' svjetlosnih signala, od kojih mu niti jedan nema smisla.

U itom gradu se nalaze i otkačene imitacije strane arhitekture te i najveća kupaonica na svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene