Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči nevjerojatno

Carinici u običnoj kartonskoj kutiji pronašli pravo bogatstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinici su u običnom paketu pronašli itekako neobičan sadržaj.

Talijanski carinici u srijedu su u zračnoj luci u Bergamu u običnom paketu poslanom za Sjedinjene Države pronašli divovsko jaje prethistorijske slonovske ptice s Madagaskara, prenose mediji.

Jaje dugačko 50 centimetara, vrijedno oko 90 tisuća eura, bilo je skriveno u običnoj kartonskoj kutiji upućenoj na adresu u Los Angelesu s deklariranom vrijednošću od 500 eura.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Talijanske vlasti prethistorijska jaja tretiraju kao predmete kulturne vrijednosti i za njihov je izvoz potrebna posebna dozvola.

Biznismenu prodali zgradu UN-a i američke ambasade

Slonovska ptica (Aepyornis maximus), koja je izgledala kao divovski emu, bila je visoka tri metra, teška pola tone i nije mogla letjeti. Riječ je o najvećoj ptici svih vremena. Slonovska ptica živjela je isključivo na otoku Madagaskaru, a izumrla je u 17. stoljeću.

Premda za to nema dokaza, smatra se da su za njezin nestanak odgovorni ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene