Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmor ili rekreacija

FOTO: 10 idealnih mjesta za bijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve željne lijepih plaža i dobre avanture Yahoo Travel je pripremio listu deset najljepših tropskih svjetskih destinacija.

Na prvom mjestu nalazi se Bonaire, otok na kojem možete uživati tijekom cijele godine, jer na njemu ne prijete nikakve oluje. Osim uživanja na prekrasnim plažama 12 sati, koliko tamo traje dan, Bonaire nudi i brojne drugi mogućnosti kao što je ronjenje, jahanje konja ili promatranje ptica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju''

Na drugom se mjestu nalazi indijski Arunachal Pradeš, prašuma u regiji bogatoj divljim životinjama i kulturom. Taj dio Indije je rijetko naseljen, u prosjeku samo 13 stanovnika živi na četvornom kilometru. Zato je idealan za one koji žele pobjeći od užurbanog gradskog života. Iako nema puno ljudi, ima puno lokacija za razgledavanje. Možete vidjeti više od 500 vrsta ptica, tigrove i leoparde, stotine raznih orhideja. Svašta ima i za one željne avanture.

Treće mjesto je zauzeo Singapur. I dok se s jedne strane može uživati u bogatom kosmopolitanskom životu, s druge se strane nude se brojne avanture. Također možete posjetiti svjetski poznat botanički vrt.

Aktivni vulkani, pješčane plaže, plantaže kave i četiri nacionalna parka. To sve nudi Veliki otok na Havajima. Tijekom cijele godine to je raj za surfere, a za one koji žele uživati u pogledu na kitove najbolje je doći u razdoblju između prosinca i svibnja.

Bogata priroda smjestila je na peto mjesto Nacionalni park Gorongosa u Mozambiku. U svom prirodnom obitavalištu tamo možete vidjeti antilope, slonove, lavove, zebre, ptice i brojne druge životinje. Za posjetitelje je otvoren od ožujka do prosinca. Za vrijeme kišnih razdoblja je zatvoren zbog neprohodnih cesta.

Uz australsku sjeveroistočnu obalu smjestilo se tropsko područje Queenslanda. Tu se nalazi čak 41 nacionalni park, kao i najveći vodopad u zemlji. Za one koji vole sami istraživati nudi se čak 150 ruta.

Na najmanjem od Djevičanskih otoka, St. John, smješten je nacionalni park koji se prostire na čak dvije trećine površine otoka. To je otok koji posjećuju oni koji žele uživati u tišini na plaži ili doživjeti malo relaksacije pješačenjem, ribolovom ili jedrenjem.

Najsretnije mjesto na svijetu, Vanuatu otoci, obiluje suncem i različitim prirodnim čudima. Arhipelag od 83 otoka, koji se nalazi u južnom Pacifiku, adrenalinski je raj za one željne avanture.

Idealno tropsko mjesto za posjetiti je i Panama. To je zemlja u kojoj obitava tisuću različitih vrsta ptica, više od 10 tisuća biljaka i velik broj različitih životinja, kako na tlu tako i u moru. Više od 30 posto zemlje je proglašeno prirodnim rezervatima.

Tropske šume pokrivaju i dvije trećine Dominike, otoka prvog nacionalnog parka kojeg je zaštito UNESCO na istoku Kariba. Otok je poznat i kao grad idealan za promatranje kitova, a obiluje i jezerima, vodopadima, botaničkim vrtovima i brojnim vrstama biljaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene