Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Croatian Drift Challenge

Finalna runda: Hoće li novi vozači poremetiti planove starih lisaca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega nekoliko dana dijeli nas od treće i finalne runde Croatian Drift Challengea, prestižnog natjecanja čiji će domaćin biti zagrebački Oryx Centar za sigurnu vožnju na Mičevcu.

19. listopada okupit će se već dobro poznati natjecatelji, ali i novi vozači. Dodatnu pozornost svakako daje činjenica da čak 10 vozača konkurira za prvaka Hrvatske u Drift disciplini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Croatian Drift Challenge: Novi vozači, nova vozila, ali i nova pravila Slika nije dostupna Croatian Drift Challenge Pripremite se, adrenalinska poslastica stiže u Zagreb!

Sigurno je da će se sva desetorica posebno pripremiti i iskoristiti sve svoje adute kako bi se okrunili krunom prvaka Hrvatske u Driftu. Podsjetimo se da su na drugoj rundi ovog natjecanja i neke mlade nade pokazale svoje umijeće, te ne bi bilo čudno da i noviji vozači poremete planove starijih i iskusnijih lisaca. Kvalitetu ovog natjecanja potvrđuje ponovni dolazak stranih vozača te novih nada početnika.

Domaći vozači, kao i gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije sigurno će dati sve od sebe da ostanu zapaženi na ovom finalnom okršaju. Kao i na dosadašnjim natjecanjima, najhrabriji posjetitelji moći će i sami iskusiti stazu u posebno pripremljenim drift automobilima, za čijim će upravljačima sjediti najbolji drifteri s ovih područja.

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima raznih brandova privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. 'Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost vožnje', naglasili su prilikom najave organizatori trke, Goran Šorak te Dario Skoko.

Organizatori posebno zahvaljuju sponzorima i tvrtkama ORYX centar za sigurnu vožnju, Red Bull, Valvoline, Kreator TV, Yokohama, magazin 'Auto i točka', Auto Partes, Auto 'FEF', Gabrek tuning, Zzip-mediagroup, Folije Zagreb, Pivovara 'Laško' i brojnim drugima.

Drift staza na Mičevcu vrata otvara 18. studenog od 9 sati.

Više informacija o Croatian Drift Challengeu dostupno je na službenoj Facebook stranici CDC-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene