Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Romantični miševi

Fascinantno otkriće: Miševi znaju pjevati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svinje ne lete - to je poznato, ali jeste li znali da miševi mogu pjevati?

Znanstvenici su otkrili kako miševi mogu imitirati mimiku lica i naučiti reproducirati kompleksne zvukove, prenosi Daily Mail.
Miševi mužjaci koriste visoke tonove kako bi zaveli ženke, a ukoliko su u blizini drugi mužjaci koji su potencijalna konkurencija, miševi mijenjaju svoj tonalitet!

Pročitajte i ovo Koraljni otok, ilustracija (Foto: AFP) Potvrdila i vlada Miš australskog otoka prvi je sisavac koji je izumro zbog klimatskih promjena, a za sve je kriv - čovjek Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Svega smo se nagledali Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari?

Rezultati istraživanja pokazuju kako miševi imaju mimiku lica prilikom pjevanja te čak mogu reproducirati i kompleksne tonove. Do sada se vjerovalo kako sposobnost pjevanja imaju samo ljudi, neke ptice, dupini, kitovi, šišmiši, slonovi, morski lavovi i tuljani. No, izgleda da pjevati znaju i - miševi.

>> Iz matičnih stanica proizveli jajašce, stvoren zdrav miš

Već je ranije bilo poznato kako miševi fućkaju ili pjevuše kad se udvaraju ženki, ali smatralo se kako se radi o zvukovima koji dolaze instinktivno, te da u njihovoj proizvodnji mozak uopće ne sudjeluje.

Znanstvenici su proveli i nekoliko testiranja koja su pokazala sličnosti u proizvodnji zvukova između ljudskog i mišjeg mozga. Ovo impresivno otkriće moglo bi koristiti znanstvenicima koji istražuju bolesti poput autizma i drugih poremećaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene