Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što su studirali

FOTO Ovako izgleda obrazovanje svjetskih vođa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše aktualnih svjetskih vođa studiralo je ekonomiju, pravo i politologiju.

Željeli biste postati vođa zemlje? Najviše šanse do osvojite predsjedničke izbore imaju oni koji su diplomirani pravo, politologiju ili ekonomiju. Vidljivo je to već na prvi pogled na kartu koju je izradio korisnik Reddita mareyv. On se potrudio kreirati kartu svijeta koja prikazuje tip obrazovanja predsjednika svake države.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 2 "Ne tjerajte nas na ulice" FOTO Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu: "Želimo ministra koji će konačno stati uz nas"

Tako su Njemačka, Ukrajina i Mongolija obojene u plavu boju što znači da njihovi državnici posjeduju diplome iz prirodnih znanosti ili matematike. Najviše zemalja označeno je ružičastom bojom što znači da su njihovi vođe diplomirali ekonomiju. Među njima su i Kanada, Turska, Portugal, Grčka, Švedska, Indija i Kina. Nešto manje ih je označeno smeđom bojom kao SAD, Argentina, Rusija, Španjolska i naša Hrvatska. Njihove vođe diplomirani su pravnici.

Mrsić: Kuhar može zaraditi koliko i sveučilišni profesor

Velika Britanija i Australija sive su boje. Ne znači to da su neutralne već da njihovi premijeri posjeduju interdisciplinarno obrazovanje. Naime, David Cameron i Tony Abbott posjeduju diplomu iz filozofije, prava i politologije stečenu na Sveučilištu Oxford. Umjetničku diplomu posjeduju samo premijer Albanije i predsjednik Šri Lanke. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene