Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više smo se puta susreli s problemom velike količine neopranog posuđa, a upravo zbog stroja za pranje suđa, takve susrete s lakoćom rješavamo.


Da svijet nije postao bogatili za stvari kao što je perilica suđa, bio bi jedno jako prljavo mjesto, piše Huffington Post.

Vezani članci Vrapče: U obračunu noževima jedna mrtva osoba - 1 Nakon okršaja noževima jedna osoba preminula, druga ozlijeđena. Policija objavila da je jedna osoba privedena Neke nove čaše Čaše i šalice stvar su prošlosti, pogledajte iz čega sve piju današnji mladi

Više smo se puta susreli s problemom velike količine neopranog posuđa, a upravo zbog stroja za pranje suđa, takve susrete s lakoćom rješavamo.

Želite se obraniti od alergija? Pojedite hranu koja padne na pod!

No, kao i svaki drugi stroj i perilica za suđe, osim prednosti, ima svoje nedostatke, a upravo zbog tih nedostataka ne možemo apsolutno sve staviti u nju.

1. Kuhinjski noževi vrhunske kvalitete, koliko god njihova kvaliteta bila vrhunska nikako ne smiju završiti u perilici. Zbog temperature kao i zbog mješanja vode oštrice ovakvih noževa brzo mogu postati tupe.

2. Posuđe od lijevanog željeza također nebi trebalo završiti u perilici posuđa. Strojno pranje ovakvog posuđa dovodi do skidanja zaštitnog sloja posuđa, te dovesti do hrđanja, ne samo posuđa već i perilice suđa.

3. Nešto što bi uvijek trebali oprati ručno su svi drveni predmeti. Kuhače, daske, sav drveni pribor zbog strojnog se pranja uništava. Lako puca, kida se te zbog visokih temperatura gubi završni sloj.

4. Kristalne i ručno oslikane čaše nešto je što se nikakako ne smije naći u perilici, pa čak ni slučajno. Ovakve su čaše iznimno osjetljive na visoke temperature, a samo jednim pranjem u perilici za suđe boja će nestati, a velika je vjerojatnost da će iste i popucati.

5. Pozlaćeni pribor za jelo i stoj za pranje posuđa nikako ne idu zajedno. Ako želite da vam pribor ostane pozlaćen, perite ga ručno.

5 namirnica koje biste trebali kupovati svaki tjedan

6. Teflonske tave i lonci zbog visokih temperatura u perilici gube svoj završni sloj. Upravo zbog tog završnog, neljepljivog sloja ste ih i platili toliko puno. Ako želite tavu ili lonac bez neljepljivog sloja, ne morate uništavati one teflonske, kupite jeftinije.

7. Noževi sa šupljim drškama također se ne bi smjeli naći u perilici. Većina takvih oštrica pričvršćena je za dršku ljepilom koje se zbog temperatura u perilici vrlo brzo otopi.

8. Aluminijske zdjelice za jednokratnu uporabu također spadaju na ovaj popis stvari koje se nikako nebi smjele družiti s strojem za pranje posuđa. Ovakve posude stvaraju najveće probleme strojevima, one pospješuju hrđanje, a na ostatku posuđa mogu ostaviti crne mrlje.

9. Plastične posude koje ostanu od jogurta i sličnih proizvoda, za koje smatramo kako ih se može više puta upotrijebiti. One nisu Tupperware! Nisu otporne na visoke temperature i svakako bi ih trebalo prati ručno.

10. Posljednja stvar s ovog popisa je posuđe s zlatnim obrubima ili pozlaćenim motivima. Zapamtite, stroj za pranje posuđa naprosto obožava 'pojesti' sve zlatno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook