Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjećanja doživljaja ljudi koji su iskusili komu su različita. Svatko ima svoju priču, a od sada je mogu podijeliti na jednom mjestu.


Da opišu vrijeme koje su (ako jesu) proveli u komi, korisnike je zamolio jedan od korisnika Reddita. Iz minute u minutu objavljuju se iskustva onih koji tvrde da su bili u komi.

Vezani članci Heroji Oluje - 2 U "Crnom leptiru" prokrstario je Oluju. Kiša granata i minska polja nisu mogli zaustaviti njegovu legendarnu postrojbu Obljetnica Oluje - 4 Sjećanja branitelja koji su bili na prvoj crti obrane: "Nisu oni ginuli ni za HDZ ni za SDP, imali su svoje ideale, a sad kad ovo vidiš…"

'Prije nekoliko godina bio sam u komi malo više od dva tjedna. Iako mi se sad sve čini kao jedan dugačak san, zapravo je sve bio niz kratkih snova. Jezivo je bilo kako mi se sve činilo stvarno. Prije kome sam imao prave snove koji su bili živi, a nisam ni znao da se nisu dogodili u stvarnosti dok ih ne bi spomenuo u razgovoru, a prijatelj bi mi rekao da se to nikada nije dogodilo', napisao je korisnik BigBadEvilWolf.

Ovaj san u komi bio je drugačiji, još intenzivniji, nastavlja korisnik. 'Osjećao sam kao da vodim drugi život. Bio sam izrazito paranoičan nakon tog incidenta, često sam mumljao o tome kako možda još uvijek sanjam', napisao je.

Zlatkovo svjedočanstvo: 'Meni je u komi bilo prekrasno'

Drugi korisnik ističe da je često halucinirao dok je bio u komi nekoliko dana. 'Kada sam pao u komu, bio sam u deliriju. Prvih nekoliko sati bio sam jedva pri svijesti. Halucinirao sam. U jednom trenutku, osjećao sam da sjedim na velikom travnatom polju i razgovarao sam s liječnikom. Čak sam vikao da me tata zlostavlja (iako nije bilo tako), pa mislim i da sam bio u nekom stanju psihoze', napisao je joeyjo0.

'Bio sam u induciranoj komi sedam dana. Sanjao sam strašne snove. Ne sjećam se detalja, ali sjećam se da se nikada nisam toliko bojao u životu', napisao je korisnik Fibs3n. Više iskustva osoba u komi možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook