Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Krznarić je bio ljubitelj adrenalinskog sporta, speedwaya, u kojem je ostvario odlične rezultate. Nesreću nije doživio na trkalištu, nego na cesti, kad se u travnju 1990. sudario s osobnim automobilom. Pao je u komu.


'Ne znam kako je bilo drugima, ali meni je u komi bilo prekrasno. Dotaknuo sam komadić vječnosti', kaže Zlatko Krznarić (42) iz Šenkovca pokraj Čakovca, koji je proveo jedan dan u stanju kome nakon prometne nesreće.

Javnost diljem svijeta ovih dana prati stanje bivšeg prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, koji se nakon nesreće na skijanju nalazi u stanju inducirane kome.

Završena je istraga: Nitko nije kriv za Schumijevu nesreću

Vezani članci Grozan dan (Foto: izismile.com) Misle da im je dan grozno počeo, a za to imaju vrlo uvjerljive dokaze Nova cesta u središtu Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Nova cesta u Zadru ne prestaje dizati prašinu: Za 42 milijuna kuna dobili preusku prometnicu bez pješačkog prijelaza

'Nekome tko to nije doživio, teško je riječima opisati kakav je to osjećaj. Čovjek se odmori od svega. Osjećao sam se lakši od zraka i to mi je bilo kao odmor za dušu. Odmorio sam taj jedan dan za cijeli život', kaže.

Iako je u bolnici ležao s teškim ozljedama, polomljen od sudara, pamti samo lijepe stvari. On je u trenutku nesreće vozio motociklom oko 80 kilometara na sat, a vozač automobila oko 70. Uslijedio je izravni sudar.

'Kad sam ležao u komi, osjećao sam se kao da sam istovremeno posvud po cijelom svijetu, u Americi, u Njemačkoj... Čista egzotika. Možda zvuči malo čudno, ako kad bih se mogao vratiti bar na koji trenutak u to stanje, naravno ne uslijed nesreće, bilo bi odlično', dodaje.

'Gledao sam na televiziji razne emisije o kliničkoj smrti. Ja nisam bio u tom stanju, nisam došao pred dragog Boga, već sam bio na putu prema njemu. Široki je to spektar osjećaja. U tom svijetu nema mjernih jedinica, sekundi, minuta ili sata, niti metara. Jedno stanje bez vremena i težine. Ovaj zrak koji dišemo u usporedbi s onim dođe kao beton. Bila je to oaza mira i odmora, bez stresa i živciranja koja imamo u svakodnevici', napominje Zlatko Krznarić.

Zlatko je bio deseterostruki prvak u speedwayu i svojevremeno jedan od najboljih vozača u Europi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook