Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rješenja koje smo pronašli na YouTubeu traže minimalna ulaganja.


Nije naodmet znati poneki trik u ove zimske dane kada u naše domove prodire zima, što zahvaljujući starim prozorima koji propuštaju hladnoću, a što i zahvaljujući tome što ne znaju svi da PVC-stolarija u sebi sadrži male tajne.

Vezani članci Energetsko siromaštvo Slabo vam je od računa za grijanje? Energetska tvrtka savjetuje: ''Grijte se uz psa, nosite džempere i jedite toplu kašu!'' Poskupljuju energenti - 2 Koliko bi nas mogla stajati poskupljenja plina i struje? Tko je do sada plin plaćao 500 kuna, prema tržišnoj cijeni mogao bi ga plaćati i do 1500

Svaka ušteđena kuna na grijanju kućanstvu dobro dođe, pa pogledajte u nastavku u snimkama što su razni majstori preporučili.

1)  PVC-prozori i balkonska vrata se daju prilagoditi na zimski režim

Kao što ćete već vidjeti u prvome videu, otvorite prozorsko ili balkonsko krilo i pronađite šaraf na strani gdje se nalazi ručica. Može se podešavati pomoću imbus ključa, a svrha je upravo to da se može regulirati pritisak prozorskog okvira.

Video će vas naučiti ponešto i o održavanju PVC prozora, kako podmazati pojedine dijelove, ali i kako lako promijeniti na njemu gumice.  

2) Prozori koji nemaju sistem za podešavanje

I za njih ima lijeka te će vam dobro doći da na sljedeći način zaštitite one prozore koji vam nisu potrebni kako biste kroz njih promatrali što se vani zbiva.

Sljedeći trik najčešće se predlaže i traži jako malo ulaganja. Tek dvije sitnice, nešto dvostrane ljepljive trake i nešto folije sa zračnim mjehurićima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju