PR
PR Foto: Promo

Da su dobri ljudi svuda oko nas, još se jednom potvrdilo u posljednjim mjesecima obilježenima koronakrizom i razornim zagrebačkim potresom.


Kad je na vrhuncu pandemije Zagreb pogodio potres, a tisuću obitelji ostalo bez svog doma, prve su na ulice izašle hitne službe i mnogobrojni volonteri. Kako bi odali počast svim doktorima i doktoricama, medicinskim sestrama, spasiocima, volonterkama i volonterima, humanitarcima, penjačima, građevinarcima, redarima, pripadnicima vojske i policije te svim ostalim nepoznatim licima koji su bili tu za nas, pokrenuta je kampanja „Dobri ljudi“ u sklopu koje će se milijun kuna donirati Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu, Fondu 5.5 i Hrvatskoj mreži za beskućnike.

PR
PR (Foto: Promo)

Vezani članci PR Najomiljenije hrvatsko pivo sad ima i svoj Ožujsko Fan Shop Ivana Paradžiković (Foto: PR) Urednica "Provjerenog" Ivana Paradžiković pridružila se humanitarnoj kampanji "Velike i male zvijezde"

U kratkom roku nakon potresa, Zaklada SOLIDARNA i Zagreb Earthquake Relief, inicijativa pet Zagrepčanki s adresom u Nizozemskoj, osnovale su Fond 5.5 koji je putem javnog natječaja podržao 48 najugroženijih kućanstava stradalih u potresu. Još uvijek se skupljaju sredstva za pomoć 31 obitelji, među kojima je i 16 djece te 20-ak osoba s invaliditetom i kroničnim bolestima. S donacijom „Dobrih ljudi“ od 250.000 kuna, Fond 5.5 uspjet će pomoći 15 do 20 kućanstava.

Kako će kampanja „Dobri ljudi“ pomoći ostalim udrugama i inicijativama, pogledajte u videu, a ako i sami želite pomoći, to možete učiniti na dobriljudi.ozujsko.com prijavom za volontiranje ili doniranjem putem KEKS Pay aplikacije.