Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRI LJUDI

Evo kako i ti možeš pomoći obiteljima čiji su domovi stradali u potresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su dobri ljudi svuda oko nas, još se jednom potvrdilo u posljednjim mjesecima obilježenima koronakrizom i razornim zagrebačkim potresom.

Kad je na vrhuncu pandemije Zagreb pogodio potres, a tisuću obitelji ostalo bez svog doma, prve su na ulice izašle hitne službe i mnogobrojni volonteri. Kako bi odali počast svim doktorima i doktoricama, medicinskim sestrama, spasiocima, volonterkama i volonterima, humanitarcima, penjačima, građevinarcima, redarima, pripadnicima vojske i policije te svim ostalim nepoznatim licima koji su bili tu za nas, pokrenuta je kampanja „Dobri ljudi“ u sklopu koje će se milijun kuna donirati Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu, Fondu 5.5 i Hrvatskoj mreži za beskućnike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I U BUDUĆNOSTI - OSTAJEMO DI SMO Dođite u Muzej iluzija i isprobajte teleportaciju do Žujine tvornice Milijan Brkić u humanitarnoj povorci (Foto: Facebook/Milijan Brkić) Humanitarna povorka Potpora oboljelima od raka dojke: Milijan Brkić prodefilirao centrom grada na svom Harleyju

U kratkom roku nakon potresa, Zaklada SOLIDARNA i Zagreb Earthquake Relief, inicijativa pet Zagrepčanki s adresom u Nizozemskoj, osnovale su Fond 5.5 koji je putem javnog natječaja podržao 48 najugroženijih kućanstava stradalih u potresu. Još uvijek se skupljaju sredstva za pomoć 31 obitelji, među kojima je i 16 djece te 20-ak osoba s invaliditetom i kroničnim bolestima. S donacijom „Dobrih ljudi“ od 250.000 kuna, Fond 5.5 uspjet će pomoći 15 do 20 kućanstava.

Kako će kampanja „Dobri ljudi“ pomoći ostalim udrugama i inicijativama, pogledajte u videu, a ako i sami želite pomoći, to možete učiniti na dobriljudi.ozujsko.com prijavom za volontiranje ili doniranjem putem KEKS Pay aplikacije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene