Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslovi na kojima su se obogatili primjerice Rockefeller i Zuckerberg nemaju gotovo nikakve poveznice, no ono što ih povezuje su sličan stav prema poslu, ali i životu. I čini se kako 18 najbogatijih osoba u povijesti veže upravo ta zajednička nit.


Zapeli ste na pola puta u najnovijem poslovnom poduhvatu, muče vas naizgled nerješive prepreke, nemate više nit' inspiracije nit' mentalne snage?

>>Objavljena lista 200 najbogatijih ljudi na svijetu

Vezani članci Slika nije dostupna Za ono što je Bill Gates shvatio odmah, Jobsu je trebalo 20 godina Slika nije dostupna FOTO Još jedan rekord globalnih milijardera...

Uzmite kratku pauzu, pa uz kavicu proučite životne savjete 18 najbogatijih osoba u povijesti, koju donosi portal entrepreneur.com.

'Vaš najnezadovoljniji kupac je i vaš najveći izvor učenja', pametno je zaključio Bill Gates, suosnivač Microsofta.

'Inovativnost je osnovna razlika između lidera i sljedbenika', životna je lekcija koju vam daje Steve Jobs, suosnivač kompanije Apple.

'Pogreška je tek mogućnost da drugi put to učiniš inteligentnije', tvrdio je osnivač kompanije Ford, Henry Ford, a CEO Facebook-a Mark Zuckerberg vam poručuje 'Najveći je rizik - ne riskirati! U svijetu koji se mijenja velikom brzinom neriskiranje je - sigurni put u propast!'.

Jedna od najbogatijih žena u povijesti, američka TV zvijezda Oprah Winfrey pak mudro poručuje: 'Budite zahvalni na onome što imate, jer ako ćete vječno patiti zbog stvari koje nemate, nikada nećete imati dovoljno'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook