Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudeći prema rezultatima znanstvenih istraživanja razdvajanje Crvenog mora, koje Biblija zorno opisuje, mogli su uzrokovati vremenski uvjeti.


Tim znanstvenika Državnog centra za atmosferska istraživanja ističe kako je vjetar koji je puhao 95 km/h u roku od 12 sati mogao odgurnuti vodu u obližnju lagunu, ostavljajući blato koje je moglo tamo ostati četiri sata.

Vezani članci Ilustracija Opasna meduza pojavila se u Jadranu: Znate li što treba učiniti ako vas opeče? Hobotnica Bliski susreti morske vrste: Imali su osjećaj da ih nešto promatra iz dubina i bili su u pravu

Kad vjetar utihne, voda se vraća natrag, čime bi bilo tko tko se našao u procjepu poginuo. Slična pojava zabilježena je i na jezeru Erie.

'Razdvajanje vode može se objasniti zakonima fizike', kazao je voditelj projekta Carl Drews. Podsjetimo, prema Starom zavjetu Mojsije je vodio Izraelce iz egipatskog sužnja u slobodu. na putu im se našlo i Crveno more koje se tajanstvenim silama, odnnosno Božjom pomoći, razdvojilo zbog čega su Izraelci uspjeli pobjeći, a Egipćani su se podavili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju