PR
PR

Lani je banka isplatila više od trećine državno subvencioniranih kredita zahvaljujući brzini, iskustvu i stručnosti službenika te povoljnim uvjetima za korisnike


 Zagrebačka banka i ove godine sudjeluje u programu Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kroz koji država subvencionira stambene kredite mlađima od 45 godina. Kroz taj je program Zaba klijentima pripremila iznimno povoljne uvjete financiranja među kojima se posebna pogodnost odnosi na dugi rok fiksnosti kamatne stope – čak 15 godina za kredite s valutnom klauzulom u eurima, odnosno 10 godina za kunske kredite.

Vezani članci Zdenko Adrović Šef Hrvatske udruge banaka otkrio tko će biti najugroženiji rastom kamata, ali i poručio: "Kamate kod nas ne mogu eksplodirati" Ilustracija Prošli ga trnci kad je pogledao aplikaciju banke: ''Nisam siguran da je to pravilno''

Za kredite s valutnom klauzulom u eurima, za prvih deset godina otplate kamatna stopa iznosi 2,98%, a ako se kredit realizira uz period fiksnosti od 15 godina kamatna stopa iznosi 3,05%. Kod kredita u kunama fiksna kamatna stopa iznosi 3,20% u prvih 10 godina otplate, dok se u ostatku otplatnog razdoblja primjenjuje promjenjiva stopa koja sad također iznosi 3,20% – fiksni dio je 2,58%, a promjenjivi dio je vezan uz nacionalnu referentnu stopu (NRS) koja u ovom trenutku iznosi 0,62%. Zaba također omogućava puni iznos kredita za kupnju u iznosu procijenjene vrijednosti nekretnine (1:1) i to bez interkalarne kamate te bez troška procjene vrijednosti nekretnine ako je procjenitelj ZANE.

Osim što se izdvaja ponudom, Zaba svojim klijentima nudi i veliko iskustvo i dobro organiziran sustav zahvaljujući kojem može brzo i adekvatno odgovoriti na potrebe i zahtjeve tržišta. A upravo je brzina i kvaliteta obrade kredita u prošlogodišnjem APN-ovom natječaju bila presudna.

–Zagrebačka banka ima najrasprostranjeniju nacionalnu mrežu te educirane, iskusne i brze bankare koji su našim budućim korisnicima jamac u osiguravanju subvencije. Uz brojne financijske pogodnosti koje donosi naša ponuda stambenih kredita to je naša velika prednost. Vjerujemo da će nam klijenti zato i ove godine dati svoje povjerenje – istaknula je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke pozivajući klijente da se što prije prijave i iskoriste subvenciju.

U prošlogodišnjem natječaju APN je odobrio ukupno 2.331 zahtjev za subvencijom, a Zaba je realizirala 35 posto subvencioniranih kredita na tržištu.

Sve dodatne informacije o ponudi te o procesu prijave za državne subvencije svi potencijalni korisnici mogu potražiti u najbližoj poslovnici ili na web stranici banke.
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju