Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodno raspalite

Dobra vijest za sve prostake: Psovanje je zdravo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ikada pomislili kako biste trebali prestati psovati, britanski znanstvenici ne bi se složili s vama.

Britanski znanstvenici proveli su istraživanje koje je pokazalo kako je umjereno psovanje zapravo dobro za zdravlje. Sudionicima su dali da igraju agresivne računalne igrice. Oni su, očekivano, znatno više psovali nego inače, no pokazalo se i da je to psovanje zapravo jako dobar ispušni ventil i mehanizam za nošenje s određenim emocijama. Sve to u kombinaciji čini nas čvršćima, otpornijima čak i na bol, kažu autori ovog istraživanja.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice PR NULTI KVADRANT 2022 – POVJERENJE U ZDRAVSTVENI SEKTOR Tek jedna trećina građana smatra da javne i privatne zdravstvene institucije djeluju za dobrobit društva

Znanstvenici sa Sveučilišta Keele u Staffordshireu već godinama pokušavaju shvatiti zašto psujemo i kako to utječe na naš mozak. Stoga su sudionike istraživanja zamolili da se prije igranja igrica sjete što više psovki. Nakon što su ih odigrali su ih zamolili istu stvar. Nakon igranja, svi su se sjetili više psovki, piše Daily Mail.

Oni su plaćeni da vas slušaju dok psujete i vičete na njih!

Nasilje u igricama kod njih je uzrokovalo emocije zbog kojih su više psovali. Ovo se istraživanje nadovezalo na prethodno istraživanje istog tima kada su sudionike podijelili u dvije grupe. Dali su im čašu ledene vode, jednoj skupini rekli neka slobodno psuju, dok to ovi u drugoj skupini nisu smjeli. Oni koji su psovali dulje su izdržali držeći ledenu čašu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene