Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bi li Hrvati zvali?

Oni su plaćeni da vas slušaju dok psujete i vičete na njih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su se Nijemca dosjetila kako pomoći svima onima koji trebaju iz sebe izbaciti svu ljutnju i bijes.

Dva poduzetnika iz Njemačke smislila su način na koji će ljudi moći izbaciti svu ljutnju iz sebe i to uz pomoć telefona. Da budemo precizniji, osmislili su telefonsku liniju za psovanje, poznatiju kao 'Schimpf-los'. Kad ljuti građani nazovu tu liniju, javi im se operater koji sasluša sve njihove psovke i neukusne komentare, neovisno o tome kome su upućeni.

'Mi ne želimo suditi ljudima koji su ljuti', rekao je Ralf Schulte, poduzetnik koji je zajedno sa svojim kolegom i prijateljem Alexanderom Brandenburgerom osmislio ovu liniju. 'To se događa i prirodno je, a pozivom na naš broj, građani mogu iz sebe izbaciti svu ljutnju i bijes'.

>> Psovanje može podići toleranciju na bol

Inspiraciju su pronašli u svojoj stresnoj dnevnoj rutini, a ideju vide kao način pružanja usluge koja bi ljudima trebala pomoći da izbjegnu izljeve bijesa na poslu ili kod kuće, piše Reuters. 'Ako ste pod stresom zbog posla, vaš partner koji vas čeka doma može ispaštati zbog toga, iako nije kriv', rekao je 41-godišnji Schulte.

Posebno je zanimljivo da operateri pokušavaju potaknuti sve one koji nisu toliko odvažni da izbace svu ljutnju iz sebe, pa tako one koji mucaju ili nemaju 'kreativne' psovke operateri nastoje razljutiti. Usluga košta 1,49 eura po minuti i tu cijenu, obzirom na to kakav teret skidaju s leđa građana, smatraju potpuno prihvatljivom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imate još dva dana Popis stanovništva neće završiti na vrijeme? Počeli su popisivati telefonski, doznali smo kako to funkcionira Telefonska govornica - 2 145 godina od prvog poziva Nekada u svakom domu, a danas u muzeju: Stariji ih se dobro sjećaju, a mladi ih ne znaju koristiti

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene