Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamotala se oko organa

Pojela toliko kose da je umalo umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnja Britanka Millie Wallis pojela je toliko kose da je gotovo umrla. Operacija kojom su grudu kose odstranjivali iz njezine trbušne šupljine trajala je šest sati, budući da je kosa formirala 'uže' koje se počelo ovijati oko njezinog probavnog trakta.

Za mnoge djevojčice žvakanje kose završi potpuno bezopasno, ali za petogodišnju Millie Wallis iz Lancashirea gotovo je završilo sa smrtnom posljedicom, piše Daily Mail. Naime, djevojčica je progutala toliko kose da je formirano svojevrsno ‘uže’ koje se omotalo oko njezinih organa, stanje poznato kao Rapunzelov sindrom. 'Liječnici su nam rekli da postoji realna šansa da je mogla umrijeti zbog ovoga', rekla je njezina majka Lisa.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Nije ni znala da to radi Iz želuca su joj uklonili gotovo kilogram i pol kose koju je nesvjesno grickala čitav život

Millie se sa svojom kosom igrala od treće godine, do te mjere da je imala mjesta na glavi na kojima bi bila ćelava, ali roditelji nisu znali da svu tu počupanu kosu njihovo dijete zapravo i pojede. U kolovozu prošle godine, Millie se žalila na bolove u trbuhu. Za dijagnozu je bilo potrebno četiri posjeta liječniku i noć provedena u bolnici. Millie nije mogla jesti i počela je gubiti težinu. U siječnju je poslana u bolnicu Alder Hey u Liverpoolu gdje je skeniranje pokazalo neidentificirani objekt u njezinom trbuhu.

'Uplašili smo se da bi mogla biti riječ o tumoru. Ali kada su je liječnici operirali i kada smo saznali da se radi o velikoj grudi kose s vlasima koje dosežu do njezina probavnog trakta, u isto nam je vrijeme i laknulo, ali smo bili i prestrašeni. Rekli su nam da će operacija trajati samo jedan sati, ali kosa je već bila omotana oko organa, tako da je liječnicima bilo potrebno šest sati da je izvade', rekla je Milliena majka. Djevojčica se sada dobro oporavlja i što je najvažnija, obećaje da kosu više neće jesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene