Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski tinejdžer primijetio je golemog kita blizu obale i zaplivao prema njemu te ga 'zajahao'.


Sam Matheson, 14-godišnjak, plivao je na plaži Middleton u gradu Albanyju pored Pertha, kad je primijetio kita u moru. 'Zaplivao sam prema njemu i obujmio ga rukama i naslonio na njega nekih 20 do 30 sekundi. Bio sam izvan vode od struka naviše', rekao je mladi surfer za Perth Sunday Times.

Vezani članci Istraživači dronom snimili velikog kita u Jadranu - 4 Veličanstveni gorostasni kit plivao uz brod, snimljen i dronom: "Okrenula se na bok, pokazala nam je trbuh" Nove snimke kita kod Šolte (Snimili: Marin Nožina, Ante Copić) Uz veliku pomoć građana: Institut Plavi svijet pronašao kita u blizini Starigrada-Paklenice

>> VIDEO: Brazilci pokušavaju spasiti nasukanog kita

'Uopće nije bilo zastrašujuće, bilo je više kao 'Čovječe, to je pravi kit!'', rekao je Matheson. Dodao je kako ga kit, prema njegovom mišljenju uopće nije niti primijetio. Rekao je kako misli da je bio dugačak oko 14 metara. 'odjednom je podigao rep i zaronio u dubinu te me malo povukao, no ništa mi nije bilo', istaknuo je dječak.

Nije niti znao da je protuzakonito plivati unutar 30 metara od kita, a sada žali za tim što je učinio. Ipak, postao je zbog toga senzacija u Australiji, a neki od svjedoka napravili su i fotografije događaja. Dječak je dobro prošao i dobio je samo opomenu suda, no mogao je i dobiti kaznu od 10.000 australskih dolara.