Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za život

VIDEO: Brazilci pokušavaju spasiti nasukanog kita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grbavi kit koji se nasukao na plaži pored Rio de Janeira, umro je tijekom današnjeg dana, nakon dva dana neuspjelog pokušaja da ga se spasi.

Desetak spasioca i turista na plaži u Rio de Janeiru pokušavalo je 2 dana spasiti nasukanog kita grbavca. Taj kit zalutao je na plažu i ostao nasukan više od 24 sata, a više spasioca učinili su sve kako bi ga vratili u more i tako ostavila na životu.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna Liječnici čine što mogu Novogodišnja šetnja plažom završila hororom: Djevojku (25) udario grom

>> VIDEO: Spektakularan 'ples' grbavog kita

>> VIDEO: Dramatično spašavanje kita

>> VIDEO: Na plažu nasukano 70 kitova

'Životinja je prestrašena i teško joj je dati pomoć, ali nekako smo uspjeli omotati uže oko nje. Sada samo trebamo naći nešto čime ćemo kita odvuću dubinu', izjavio je tijekom spašavanja regionalni vatrogasni zapovjednik Alexandre Santos Pinheiro koji rukovodi akcijom spašavanja.

Nasukali kit bio je težak 25 tona i dug 12 metara i teško ga je pomaknuti s pijeska. Desetci volontera cijelu noć su proveli pokušavajući ga pomaknuti bez uspjeha. Inače, ekolozi smatraju kako je kit na brazilsku plažu zalutao na svom putu prema Antarktici. Ove godine u Brazilu je zabilježena smrt 75 grbavih kitova. Grbavi kit je od 1966. godine zaštićena životinjska vrsta na globalnoj razini, a prije proglašenja njihove zaštite bilo ih je oko 5 tisuća, a sada se pretpostavlja da ih ima 80 tisuća. Ova životinja je poznata po zanimljivom pjevu mužjaka koji još uvijek nije znanstveno objašnjen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene