Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovito...

Od ove jednostavne navike djeca su PAMETNIJA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomaganje djeci da imaju vrhunske mentalne vještine lagano je poput uspavljivanja uvijek u isto vrijeme, tvrde znanstvenici sa University College London.

Ako djeca uvijek idu spavati u isto vrijeme, to poboljšava njihove kognitivne sposobnosti, zaključeno je u istraživanju provedeno na University College London, piše Journal of Epidemiology and Community Health.

Pročitajte i ovo Vrtić u Vinkovcima - 1 Slavonija ne izumire Nakon 40 godina novi vrtić u gradu na istoku Hrvatske: Imat će i vlastitu solarnu elektranu Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost

>> Ako ste mislili da nije važno što se jeli kad ste imali 3 godine...

U istraživanje je bilo uključeno 11.000 djece stare tri, pet i sedam godina. Istraživači su otkrili da su djeca koja su išla spavati u neredovito vrijeme, imala niže rezultate testova čitanja, matematike te snalaženja u prostoru. Otkrili su kako je san važan za plastičnost mozga, odnosno mogućnost da se mozak mijenja i modificira svoju strukturu, što nam omogućuje da lakše učimo.

Količina sna koju trebaju djeca je individualna, stoga je najbolje pratiti njihovo raspoloženje i ponašanje. Preporuča se sljedeće:

1. novorođena djeca trebaju 12 do 18 sati sna
2. djeca stara 1 do 3 godine trebaju 12 do 14 sati sna
3. predškolska djeca trebaju 11 do 13 sati sna
4. djeca stara 5 do 10 godina trebaju 10 do 11 sati sna
5. tinejdžeri trebaju 8,5 do 9,25 sati sna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene