Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek prisutni...

Istinite priče o duhovima koje lede krv u žilama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam deset nevjerojatnih priča o duhovima koji svakodnevno 'opsjedaju' mjesta diljem Amerike.

Mnogima se na sam spomen duhova ledi krv u žilama, no neki se zbilja susreću s njima i to svakodnevno, piše Huffington post. Odabrali smo deset najzanimljivijih priča o duhovima koji lutaju plantažama, kućama i cestama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjerujete li u ovo? Obitelj zvala u pomoć policiju i svećenika zbog zloduha, objavljene i jezive snimke Slika nije dostupna Htio je upozoriti? Ovako nešto jezivo se rijetko vidi: Duh dječaka sjedio na stražnjem sjedalu automobila

Zona Shue

'Greenbrierov duh' je Zona Shue, žena koju je 1897. godine ubio njezin nasilni muž, Erasmus. Budući da je dobro odglumio tugu, u njega nije posumnjao nitko osim Zonine majke koja je tvrdila da je doživjela tri bliska susreta s duhom svoje kćeri. Nakon toga, majka se požalila svom odvjetniku i slučaj je ponovno otvoren, a Erasmus je proglašen krivim za to hladnokrvno ubojstvo. To je bio prvi put u američkoj pravnoj povijesti da je priča o duhu pridonijela presudi.

Marie Laveau

Voodoo svećenica koja je živjela sredinom 1800-ih i nakon svoje smrti izaziva strahopoštovanje zbog magičnih moći koje je navodno imala. Njezin se grob smatra jednim od najukletijih mjesta u New Orleansu.

Kate Morgan

Duh mlade Kate Morgan opsjeda Beachside hotel u Kaliforniji. Naime, 1892. godine Kate je pronađena mrtva s metkom u glavi i pištoljem u ruci. No, zanimljivo je da metak nije odgovarao pronađenom pištolju. Hotelski zaposlenici i gosti i danas prijavljuju 'susrete' s duhom mlade Kate koja je, navodno, premještala knjige i puštala vodu u kupaonicama.

Dolly Madison

Supruga četvrtog američkog predsjednika Jamesa Madisona ni nakon smrti nije htjela napustiti Bijelu kuću. Kada je supruga Woodrowa Wilsona, Edith, pokušala presaditi Dollyine biljke u ružičnjaku, njezin se duh navodno pojavio i naredio vrtlarima da prestanu pa kruže priče da njezin duh bdije nad tim vrtom te da je viđena kako luta hodnicima.

Uskrsnula Marija

Stopiranje je opasan način traženja prijevoza, ali ne i ako si već mrtav. Naime, Illinoisom kruže priče o atraktivnoj plavokosoj ženi koja stopira na dionici ceste koja se nalazi blizu groblja, a kada se neki vozač zaustavi, ona zatraži da je odveze na groblje i nestane.

>>
Koji dvorac duhovi najviše opsjedaju?

Chloe iz Louisiane

Jedno mjesto u Louisiani broji najmanje dvanaest duhova kao stalnih stanovnika, a najozloglašenija među njima je Chloe, ropkinja koja je bila u vlasništvu Clarka i Sare Woodruff. Priča se kako je Chloe, koja je bila i Clarkova ljubavnica, uhvaćena kako prisluškuje Woodruffove zbog čega joj je odrezano uho. Kako bi se osvetila, Chole je Sari ispekla rođendandsku tortu u koju je stavila ekstrakt lišća oleandra koji je ubio nju i njezine dvije kćeri. Chloe je proglašena krivom i obješena, a njezin duh, navodno, sa zelenim turbanom na glavi još uvijek luta plantažom.

Richard Miller

5. veljače 1967. godine, usamljeni i depresivni tinejdžer Richard Miller je pucao u sebe na parkiralištu Sears u Minneapolisu. Jedna od rijetkih svijetlih točaka u životu tog tinejdžera bio je rad u kazalištu Guthrie pa je u njegovom dvorištu i pokopan. Zaposlenici tog kazališta često prijavljuju da su vidjeli Millerovog duha kako šeta po kazalištu.

Elizabeth Pratt


Elizabeth Pratt bila je žena jednog časnika s kojim je imala jednu kćer. Časnik je, navodno, odbio dati pristanak za to da mu se kćer uda za običnoga čovjeka zbog čega se kćer prepirala sa svojom majkom. Prije nego su se uspjele pomiriti, kći je umrla od žute groznice. Elizabeth se nakon toga objesila na balkonu, a njezino zapomaganje lokalni stanovnici, navodno, i danas čuju i zovu policiju misleći da se nešto događa na tvrđavi.

Princ Sulejman


U francuskoj četvrti u New Orleansu nalazi se lijepa trokatnica s balkonom koja je bila dom princu Sulejmanu koji je imao veliki harem i koji je redovito mučio svoje zarobljenike. Jedne noći, nepoznati su počinitelji provalili u njegov dom, pobili njegovu obitelj, a njega živoga zakopali u dvorištu. Tamošnji stanovnici kažu da i danas osjete miris tamjana i čuju glasnu glazbu, kao da sultan još uvijek održava svoje zabave.

Mornar Mickey

'The Ear' jedan je od najstarijih barova u New Yorku koji i dalje radi. No, taj bar nije poseban samo po tome, već i po duhu mornara Mickeyja koji je 1950. godine živio iznad njega. Mickey je nesretno preminuo kada ga je udario automobil, a njegov nestašni duh još uvijek nije napustio 'The Ear' i redovito pali vatru u kaminu, vadi baterije iz mobitela, a neki mu pripisuju i neobjašnjivi požar iz 1996. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene