Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski glumac Daniel Craig dobio je novi zadatak.


Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon imenovao je britanskoga glumca Daniela Craiga, poznatog po ulozi u serijalu fimova o Jamesu Bondu, UN-ovim izaslanikom za borbu protiv mina i neeksplodiranih eksplozivnih naprava u svijetu.

Vezani članci Klimatske promjene već imaju ozbiljne posljedice (Foto: Getty Images) Svijetu prijeti "klimatski aparthejd": ''Što se nekoć smatralo katastrofalnim upozorenjem sada izgleda kao najbolji scenarij'' Daniel Craig (Foto: Profimedia) Dobro nam poznati glumac utjelovit će glavnog negativca u "Jamesu Bondu", kojeg će opet glumiti Craig

"Kao James Bond imali ste ovlaštenje ubijati, a mi vam danas dajemo ovlaštenje da spašavate ljude", rekao je Ban uručujući Craigu dokument o imenovanju članom obitelji UN-a.

UN: Pokolj Armenaca bio je 'užasan zločin', ali nije genocid

Craigov će mandat trajati tri godine, a zadaća će mu biti poduprijeti UN-ove kampanje o podizanju svijesti ljudi o opasnostima zaostalih neeksplodiranih naprava, osobito na područjima na kojima su se vodili ratovi.

"Strašno je koliko je talenta uloženo u ubijanje, a još je strašnije da su od tih izuma umrli toliki nevini civili", kazao je među ostalim Craig. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook