Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova uloga

'Imali ste ovlaštenje ubijati, a mi vam dajemo ovlaštenje da spašavate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski glumac Daniel Craig dobio je novi zadatak.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon imenovao je britanskoga glumca Daniela Craiga, poznatog po ulozi u serijalu fimova o Jamesu Bondu, UN-ovim izaslanikom za borbu protiv mina i neeksplodiranih eksplozivnih naprava u svijetu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

"Kao James Bond imali ste ovlaštenje ubijati, a mi vam danas dajemo ovlaštenje da spašavate ljude", rekao je Ban uručujući Craigu dokument o imenovanju članom obitelji UN-a.

UN: Pokolj Armenaca bio je 'užasan zločin', ali nije genocid

Craigov će mandat trajati tri godine, a zadaća će mu biti poduprijeti UN-ove kampanje o podizanju svijesti ljudi o opasnostima zaostalih neeksplodiranih naprava, osobito na područjima na kojima su se vodili ratovi.

"Strašno je koliko je talenta uloženo u ubijanje, a još je strašnije da su od tih izuma umrli toliki nevini civili", kazao je među ostalim Craig. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene