Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niste vi krivi

Danas se posebno loše osjećate?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je najdepresivniji dan u godini. Ako se zbog posla ili drugih obaveza prvi dan nakon vikenda morate ustajati rano ujutro vjerojatno vam je svaki ponedjeljak, no treći ponedjeljak u godini, takozvani blue monday, posebno je gadan.

Do tog je zaključka još 2005. godine došao britanski psiholog Cliff Arnall pomoću matematičke formule. Ono što taj dan čini toliko groznim jest kombinacija lošeg vremena, blagdanskih računa i neispunjenih novogodišnjih oduka.

Pročitajte i ovo Ilustracija ALARMANTNI PODACI Tiha pandemija Europe i Baltika: "Gledajući dalje u prošlost, zabilježen je najveći porast u posljednjih 25 godina" Depresija, ilustracija Dobna granica sve niža Alarmantni podaci: "Porast teških dijagnoza, samoozljeđivanje mladih postalo je ogroman problem"

>> Danas je TAJ dan u godini

Vrijeme je takvo da slikovito rečeno spavamo zimski san, neaktivni smo i ništa nam se ne radi. Sve je to u međuaktivnom odnosu s našim raspoloženjem. Doduše, formula je napravljena u sklopu marketinške kampanje za putničku agenciju Sky Travel, pa je treba uzeti sa zrnom soli. (Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene