Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aduti za zapošljavanje

Da, moguće je dobiti posao u 2013-oj! Evo kako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se možda čini da nikada nećete dobiti posao koji želite, postoji nekoliko trikova koje predlažu savjetnici za kadrovske poslove, a koje svatko može primijeniti.

1. Zabilježite sve svoje zasluge i sve razloge zašto ste kvalificirani za pojedini posao, u najširem smislu te riječi. Jer kad izađete van i tražite taj posao koji želite i ponašate se kao da mu niste dorasli i da ga ne zaslužujete, ostali oko vas će to primijetiti i to nije inspirirajuće ni poticajno onima koji odlučuju trebaju li baš vama dati taj određeni posao, objavio je AP.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor sindikati na nogama Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti"

2. Stvar koja će vas stvarno uvjeriti da ste na pravom putu i da je ovo vaša godina i da ćete stvarno pokrenuti stvari u svom životu jest da ćete dobiti rezultat. A da dobijete rezultat brzo, potrebno je učiniti puno, otvoriti si puno prilika, dogovoriti puno intervjua, razgovarati s mnogo ljudi. Na taj način osjećate da se stvari stvarno događaju, jer često je to sve samo igra brojki. Često morate dati puno, nazvati puno ljudi, razgovarati s puno ljudi, da bi dobili rezultat.

>> Ovako Vlada planira olakšati zapošljavanje

3. Ponekad jednostavno morate biti aktivni i dostupni, stalno u pokretu, okruženi ljudima. Ponekad je lakše kad ste stalno viđeni. Čak i ako to nije savršen posao za vas, važno je da ste u igri. Ondje možete lakše i brže čuti za druge prilike. Također, na poslu koji možda i nije ono što želite, možete se istaknuti i tako doći do željenog mjesta. I to je krucijalna stvar. Nije dovoljno samo dobro raditi svoj posao. Potrebno je još i pronaći način kako preuzeti neka područja unutar tog posla u kojima ćete se posebno isticati. Tako da se vaše ime veže uz ta područja i tako stvarate svoju vlastitu prepoznatljivu vrijednost koju i drugi mogu vidjeti. Najgore što možete učiniti jest da se stopite, da se samo uklopite u okolinu.

4. Ljudi misle da trebaju biti 'cool', da ih se ne smije vidjeti da su previše zagrijani za pojedino radno mjesto, ne žele izgledati očajno. I ovo posljednje je istina, ali također postoji opasnost da u tome pretjerate pa izgledate nezainteresirano. Oni koji vas intervjuiraju za posao stoga mogu pomisliti: Zašto ste vi uopće ovdje?

5. Nevjerojatno je važno da napravite svoju 'domaću zadaću', tako da se vidi da ste pripremljeni. Tako ćete, kada kažete: 'Volio bih dobiti ovaj posao i vjerujem da bih mogao pridonijeti vašoj firmi', izgledati potpuno iskreno.

6. Istražite kompaniju za koju želite raditi. Ako je to kompanija koja se ponosi sobom jer je vrlo mladenačka i opuštena, onda se nećete uklopiti ako osjećate da ste preformalno obučeni. Ali inače, mislim da nikada ne možete biti pretjerano dobro obučeni kada idete na razgovor za posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene