Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zakon o radu

Ovako Vlada planira olakšati zapošljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku očekuju nove promjene u Zakonu o radu.

Na burzi rada sve veća gužva. Danas 352.613 nezaposlenih. Popisuju se svi raspoloživi poslovi. Neki su i umorni od traženja. S izmjenama Zakona o radu možda se i to promijeni. Plan je da bude fleksibilniji. Pa bi, prema najavama, trebao omogućiti rad od kuće, skraćeno radno vrijeme, rad kod više poslodavaca, a sve zajedno lakše zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Zakon o radu: Ilustracija - 1 PREDNOSTI I MANE Od početka godine u zakonu prvi put i rad od kuće: Što o promjenama kažu poslodavci, a što radnici? Slika nije dostupna Konačni prijedlog ZOR-a Spuštena granica radnog vremena s 56 na 50 radnih sati tjedno

'Mi ćemo u svemu tome gledati jednu i drugu stranu, zaštitu radnika primjerenu trenutku u kojem jesmo, ali s druge strane nećemo dopustiti ni da to bude vulgarni kapitalizam, odnosno, da bude zapošljavanje na način da vas se može lako otpustiti', kaže ministar Mirando Mrsić.

>> Nema više gubljenja vremena, Milanović uvodi kontrolore rada!

Nezaposleni su podijeljenog mišljenja. Umjesto ugovora na određeno ili neodređeno uveo bi se jedinstveni ugovor o radu. 'Jedna od mogućnosti je taj jedinstveni ugovor o radu koji je vezan uz fond otpremnina, dakle, što duže radite to je za poslodavca skuplje da vas otpusti', kaže Mrsić.

Sve će promjene opet ovisiti o dogovoru sa sindikatima i poslodavcima. No, Zakon se treba uskladiti s Europskom unijom i to što prije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene