PR
PR

Tržište kriptovaluta naglo je palo od početka ove godine, što je navelo neke da se upitaju da li je ovo dokaz špekulativnog balona.


 Jedni smatraju da će vrijednost kriptovaluta nastaviti padati, dok drugi pak tvrde, da je u pitanju dobrodošla korekcija na tržištu i da će kratkoročno i srednjeročno digitalne valute ponovo dobiti na vrijednosti. Tko je u pravu?

Vezani članci PR Besplatna e-knjiga: Kako trgovati cijenom Bitcoina PR Da ste prije 8 godina uložili 100 dolara u Bitcoin, danas bi imali preko 300 milijuna

Fortrade je, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom kriptovaluta (takozvani ugovori za razliku u cijeni, engl. CFD-i) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom kriptovaluta”. Priručnik je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom kriptovaluta” preuzmite ovdje.

Postoje dobri razlozi zašto su kriptovalute „pale“ u posljednje vrijeme. Najznačijniji problem je regulacija, obzirom da mnoge države, uključujući Kinu, Južnu Koreju, Indiju, SAD i druge, zastrašuju investitore izjavljujući da će se obrušiti na kriptovalute. Drugi glavni faktor koji je vršio pritisak na digitalne valute je sigurnost. U siječnju je ukradeno 534 milijuna dolara u hakerskom napadu na Coincheck, japanskoj burzi kriptovaluta, u najvećem slučaju krađe kriptovaluta u povijesti.

Dalje negativne vijesti tiču se Facebook-a, koji više ne prihvaća reklame za kriptovalute na svojoj stranici. Pored toga, neke od najvećih svjetskih banaka odlučile su se za zabranu kupovine kriptovaluta preko svojih kreditnih kartica. Ipak, neki analitičari su optimistični i smatraju da će uvođenje regulativa u krajnjoj liniji imati pozitivan efekt jer će dovesti do šireg prihvaćanja kriptovaluta i samim tim podići cijene. Oni tvrde da će tehnološki napredak i institucijski kapital također biti od pomoći.

Krajem siječnja, Nasdaq je objavio da "nastavlja razmatranje" povodom toga da li će se pridružiti burzama u Chicagu u izdavanju futuresa na Bitcoin. Prošle godine, vijest da će Chicaška robna burza izdati futurese na kriptovalute izazvala je vrtoglav rast cijena. Odluka Nasdaq-a očekuje se ove godine i vjerovatno je da će podržati kriptovalute.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom kriptovaluta” preuzmite ovdje.

PR
PR

Bitcoin

Od početka godine do sada, cijena Bitcoin-a je pala za 41.4%. Bitcoin je uglavnom bio pod utjecajem gore navedenih vijesti.

Ethereum

Ova kriptovaluta je jedina među glavnim kriptovalutama koja nije opala od početka godine, već je porasla za 6.25%. Cijena Ethereum-a nema tendenciju praćenja cijene Bitcoin-a u istoj mjeri kao druge kriptovalute.

Dash

Dash je također doživio turbulentan početak godine izgubivši 46% svoje vrijednosti.

Litecoin

Od početka siječnja, cijena Litecoin-a je pala za 34,02%. Kao što je to slučaj i sa drugim kriptovalutama, na Litecoin su utjecali problemi vezani za regulative i sigurnost. Što se pozitivnih vijesti tiče, u veljači je objavljeno da će kompanija pod nazivom LitePay, lansirati tehnologiju za kupoprodaju koja će prihvaćati Litecoin-e od klijenata.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cijenom kriptovaluta” preuzmite ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.