Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada im je 57-godišnji Stephen Mabbutt rekao da čuje kako mu se miču oči u glavi, liječnici su ostali zbunjeni. Ispostavilo se kako je bio u pravu.


Stephenu je dijagnosticiran rijedak poremećaj zbog kojeg vrlo glasno čuje sve zvukove unutar tijela, piše The Sun. 57-godišnjak čuje otkucaje svog srca, a dok zvače hranu buka koju čuje je zaglušujuća.

Vezani članci Slika nije dostupna Japanci napravili spravicu koja prikriva neugodne zvukove iz WC-a Slika nije dostupna Lijeva strana mozga razdvaja poželjne zvukove u bučnom okruženju

Ocu dvoje djece simptomi su se pojavili 2005. godine. Punih šest godina stanje mu se pogoršavalo i sve je jače čuo 'buku u tijelu'.

'Jedne večeri sam sjedio u svojoj kući u potpunoj tišini i odjednom sam čuo taj glasan, iritirajući zvuk. Kao da brusnim papirom obrađujete drvo', kazao je g. Mabbutt. 'Počeo sam se osvrtati da vidim što se to događa. Tada sam primijetio da se zvuk ponavlja svaki put kada pomičem oči. Pomislio sam da sam lud'.

Do prije 10 godina liječnici uopće nisu bili upoznati s tim vrlo rijetkim sindromom. Kada je g Mabbutt ove godine bio na CT-u ispostavilo se da ima malenu rupicu u kosti koja štiti membranu uha. Operiran je i problem je napokon riješen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju