Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

Čuo je sve zvukove u tijelu, čak i pomicanje očiju u glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada im je 57-godišnji Stephen Mabbutt rekao da čuje kako mu se miču oči u glavi, liječnici su ostali zbunjeni. Ispostavilo se kako je bio u pravu.

Stephenu je dijagnosticiran rijedak poremećaj zbog kojeg vrlo glasno čuje sve zvukove unutar tijela, piše The Sun. 57-godišnjak čuje otkucaje svog srca, a dok zvače hranu buka koju čuje je zaglušujuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolazi do fizioloških promjena Užas škripe noktiju po ploči: Zašto su nam neki zvukovi tako odbojni? Slika nije dostupna Za sramežljive Japanci napravili spravicu koja prikriva neugodne zvukove iz WC-a

Ocu dvoje djece simptomi su se pojavili 2005. godine. Punih šest godina stanje mu se pogoršavalo i sve je jače čuo 'buku u tijelu'.

'Jedne večeri sam sjedio u svojoj kući u potpunoj tišini i odjednom sam čuo taj glasan, iritirajući zvuk. Kao da brusnim papirom obrađujete drvo', kazao je g. Mabbutt. 'Počeo sam se osvrtati da vidim što se to događa. Tada sam primijetio da se zvuk ponavlja svaki put kada pomičem oči. Pomislio sam da sam lud'.

Do prije 10 godina liječnici uopće nisu bili upoznati s tim vrlo rijetkim sindromom. Kada je g Mabbutt ove godine bio na CT-u ispostavilo se da ima malenu rupicu u kosti koja štiti membranu uha. Operiran je i problem je napokon riješen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene