Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno

Coca-Cola priznala svoju najveću tajnu. Hoćete li je i dalje piti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak je i predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku Sandy Douglas priznao kako sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja. U jednoj limenci Coca-Cole ima šest kocki šećera.

Nakon što je duhanska industrija izgubila bitku s javnošću i priznala da je pušenje štetno, sad i prehrambena industrija priznaje svoj dio krivnje za epidemiju pretilosti u razvijenim zemljama svijeta.

Pročitajte i ovo Upravna zgrada i punionica Coca Cole Slučaj potresao Hrvatsku Objavljena još jedna analiza pića: Iz Coca-Cole poslali poruku potrošačima, reagirao i ministar Beroš Ilustracija tržišno natjecanje Coca-Cola pod istragom i u Njemačkoj

Tako je predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, Sandy Douglas, priznao je da svaki dan sam popije samo jednu Coca-Colu, a popodne eventualno onu bez šećera.

Ironično je da Douglas, koji za kompaniju radi 26 godina, priznaje kako sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja, a istovremeno potiče druge da je kupe.

Očito je da je Coca-Cola odlučila izmijeniti svoj imidž najprozivanijega krivca za debljinu u Amerikanaca jer je prije godinu dana i čelnik kompanije za Europu, James Quincey, priznao da uzrokuje pretilost. Priznao je nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima šest kocki šećera.

'I mi moramo dati svoj doprinos u rješavanju problema pretilosti. Desetljećima uzimamo više kalorija nego što potrošimo. Zato svojim potrošačima dajemo informacije o kalorijama na ambalaži i stavljamo te informacije u reklame', izjavio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene