Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Piana je svojedobno na hormone rasta mjesečno trošio i preko 15 tisuća kuna.


Rich Piana, 45-godišnjak iz Los Angelesa, nije nepoznato ime u svijetu bodybuildinga. Istina, nisu ga toliko proslavili rezultati koliko činjenica da već 27 godina ne može odoljeti steroidima.

Vezani članci Jennifer Lopez (Foto: Profimedia) Za ovo je sigurno cijeli dan u teretani: Kad vidite njezin trbuh ostat ćete paf! Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Malo se napuhala: Danas baš svi pričaju o velikim bicepsima Jennifer Lopez

U što ga je to pretvorilo najbolje će vam dočarati galerija koju ćete naći ispod teksta, no prije nego što tamo zavirite, interesantno je pročitati i što Piana misli o takvom načinu dobivanja mišićne mase.

"Ukoliko imate izbor, ukoliko možete odlučiti između toga hoćete li ostati prirodni ili uzimati steroide, svakako ostanite prirodni. Nema dvojbe, steroidi štete tijelu. No, ako se mislite bodybuildingom baviti profesionalno, onda nećete imati druge opcije nego početi ih uzimati. Iz tog raloga sam i ja". 

Naravno, s tom se tvrdnjom neće svi složiti, međutim u njegovom slučaju su doista prve titule počele dolaziti tek nakon što je počeo 'gutati goleme količine'.

I dok je na svom prvom natjecanju, tada još kao petnaestogodišnjak, ostao razočaran plasmanom, u nastavku karijere naslova nije nedostajalo.

Tako se domogao i titule Mr. Kalifornije, a fizička ga je veličina učinila zanimljivim i televizijskim kamerama. Pojavio se u filmu Planeta majmuna iz 2001. godine, a mogli smo ga vidjeti i u serijama Scrubs i Malcolm u sredini. Istina, u malim ulogama.

Danas Plana zarađuje na raznim sponzorskim ugovorima, a nije naodmat primijetiti i da ima čak 700 tisuća ljudi koji ga prate na YouTubeu i Instagramu. Među njima je, dakako, puno onih koji slušaju njegove savjete jer su impresionari izgledom čovjeka koji je prema vlastitom priznanju na hormone rasta mjesečno trošio i preko 15 tisuća kuna.