Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boksačka ikona

I one su došle reći zbogom prvaku: 15 tisuća pčela sletjelo uz čuveni Alijev citat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijedni su se kukci okupili tek koji metar dalje od murala na kojem stoji Alijeva rečenica: lebdim kao leptir, ubadam kao pčela.

Sportska ikona Muhammad Ali za života je izgovorio puno rečenica koje će još dugo biti citirane, međutim jedna je upravo postala osobito zanimljiva javnosti zbog prizora u kojemu su pojedini njegovi obožavatelji pronašli puno više od puke slučajnosti.

Pročitajte i ovo Devastacija parka prirode Velebit htjeli su ostaviti trag Šarali po stijenama Velebita, oglasili se iz parka prirode: "Budite pozitivan primjer u sve lošijem svijetu" Ilustracija Strašna nesreća U sudaru s kombijem poginuo vozač automobila: Policajca na mjestu nesreće izbo roj pčela

Naime, samo tridesetak sati nakon što je Ali umro u bolnici u Phoenixu, uz mural u njegovom rodnom gradu Louisvilleu, na kojem stoji citat "lebdim kao leptir, ubadam kao pčela", se okupilo 15 tisuća tih malih vrijednih kukaca.

Rečenicu "lebdim kao leptir, ubadam kao pčela" Ali je izgovorio uoči borbe za naslov prvaka svijeta protiv Georgea Foremana 1974. godine, koju je povijest sporta upamtila pod nazivom "The Rumble in the Jungle".

Održana je Kinshasi ispred 60 tisuća gledatelja, a Ali je borbu okončao pobjedom nokautom tek nešto malo prije nego što se oglasilo zvono za kraj osme runde. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene