Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDUĆNOST TURISTIČKOG SEKTORA

Nautički turizam postat će presudan za hrvatski turizam

Adria Yachting - 1
Adria Yachting - 1 Foto: PR
Jeste li znali da Hrvatska trenutno zauzima čak 40% ukupnog svjetskog charter tržišta i ima jednu od najvećih charter flota u svijetu od 4.500 plovila? Svake godine tisuće jahti i brodica plove našim morem i skrivaju se u raznim uvalama od prvog dana proljeća pa sve do kasne jeseni, a ova nam je godina pokazala da je to i idealno mjesto za odmor u vlastitom okruženju s obitelji i manjim brojem poznatih ljudi.

 

Personalizirani pristup za najbolje nautičko iskustvo

Potencijal ovog tržišta prepoznala je i tvrtka Adria Yachting d.o.o. još 2015. godine kada je započela s ulaganjem u nabavu plovila za obavljanje djelatnosti i pružanja usluga smještaja na plovilima. Trenutno u svojoj floti raspolaže s 32 charter plovila za pružanje usluge smještaja, od kojih je 27 vlastitih plovila te pet plovila u programu charter managementa. „Od samih početaka kontinuirano ulažemo u nabavu novih plovila i pratimo trendove unutar nautičkog sektora. Takvim načinom rada, stekli smo povjerenje i vjernost naših klijenata i partnera, a svoj uspjeh uvelike dugujemo motiviranim i kvalificiranim zaposlenicima.“, ističe direktorica Adria Yachtinga, Nina Vida Markić.

  Adria Yachting - 1 Adria Yachting - 2 (Foto: PR)

Također, ova tvrtka nudi individualan i personaliziran pristup prema svakom gostu koji uključuje mogućnost izrade tailor-made programa pružanjem dodatnih usluga. „Tako gostima, ovisno njihovim zahtjevima i potrebama, nudimo usluge skipera, domaćice i kuhara. Također, njihov boravak na plovilu planiran je do posljednjeg detalja te gosti koji se odluče na takvu uslugu nemaju nikakvih briga vezanih uz organizaciju boravka.“, kaže Vida Markić.

Adria Yachting - 1 Adria Yachting - 3 (Foto: PR)

Ulaganje u budućnost + kvaliteta usluga = recept za uspjeh

Kako bi ostali konkurentni na tržištu te u ponudi imali samo najbolju uslugu i plovila, tvrtka Adria Yachting d.o.o. jedan je od svojih projekata ostvarila u okviru operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a temeljem ugovora o jamstvu za financijski leasing i djelomičnu subvenciju kamate. Kroz navedeni operativni program provodi se kohezijska politika Europske unije, čiji je cilj programa doprinijeti ulaganjima u gospodarski rad i otvaranju novih radnih mjesta. „Aplicirali smo za projekt investicijskog ulaganja i tijekom 2017. i 2018. realizirali nabavu ukupno 11 novih charter plovila, u čemu nam je iznimno pomoglo i ESIF jamstvo i djelomična subvencija kamate.“, ističe Vida Markić.

Pročitajte i ovo Iva Steinbauer je odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost KADA SAN POSTANE STVARNOST Iva Steinbauer: „Evo kako sam pokrenula svoj „slatko-slani“ business“

Investicija je ukupno iznosila 17.533.759 kuna, od kojih je 5.195.854,59 kuna tvrtka financirala iz vlastitih izvora. Iznos od 12.337.905 kuna realiziran je putem leasinga za koji je traženo i dobiveno 80 postotno jamstvo. Ugovori su zaključeni za sedmogodišnje razdoblje bez počeka, uz subvenciju kamate od 50%. Društvo Adria Yachting na taj je način ostvarilo subvenciju kamate u ukupnom iznosu od 900.766,68 kuna.

Pročitajte i ovo Pivovara Međimurski lepi dečki - 4 PIVO ‘Z MEĐIMURJA Craft piva za domaće dečke

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene